Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse telers uit Cieza exporteren roodvlezige abrikoos

In samenwerking met het Instituut voor Landbouw- en Milieuonderzoek van Murcia (IMIDA) brengt een groep telers uit Cieza een nieuw soort abrikoos op de markt waarmee men hoopt het concurrentievermogen te vergroten.

"Het gaat om een middellate, rode abrikoos die wordt verkregen na enting op negen jaar oude paraguayobomen", vertelde Santiago Martínez Gabaldón, voorzitter van de tweedegraadscoöperatie Fecoam, die samen met de gewestelijke minister van Landbouw, Antonio Luengo, dinsdag het experimentele teeltbedrijf in Fuente del Peral bezocht waar de teelt werd uitgetest. "Maar we weten nog niet goed of het ras bestand is tegen slecht weer, want dat is ook een aspect om rekening mee te houden", zei Gabaldón. "Wat we wel weten, is dat de Europese markt veel liever roodschillige dan geelschillige abrikozen heeft", zei hij.

De partij abrikozen, die al is geoogst, wordt geëxporteerd naar onder meer Nederland, Duitsland en België.

Bron: laverdad.es

Publicatiedatum: