Eerste watermeloenen uit de buitenteelt in Almería

De start van het buitenoogstseizoen van watermeloen in Almería luidt het begin van de zomer in. Vertegenwoordigers van telersvereniging Asaja zijn naar Cuevas de Almanzora gereisd om de kwaliteit en de eerste oogst van dit fruit met eigen ogen te aanschouwen en om zicht te krijgen op de oogstprognose. De provinciale voorzitster, Adoración Blanque, die ook luisterde naar de verzuchtingen van de telers, zei dat ze dit jaar met een goed gevoel aan het seizoen beginnen, omdat de gewassen zich zonder problemen ontwikkelen en er voldoende product is van uitstekende kwaliteit.

"De buitenteelt van watermeloen verloopt tot nu toe voorspoedig, ook al hebben we een week vertraging vanwege de weersomstandig-heden in het voorjaar. De telers die aan het einde van deze week al het eerste fruit gaan oogsten, hebben er vertrouwen in, want de prijzen zijn op dit moment over het algemeen goed en we hopen dat het huidige prijsniveau tijdens de rest van het seizoen kan aanhouden", zeiden ze bij Asaja Almería.

"Het areaal is anderzijds met ongeveer 10% gereduceerd omwille van waterschaarste en heel slechte resultaten vorig seizoen, toen het prijsniveau uiterst laag was en de telers geen winst konden maken. De huidige forse kostenstijging van zowat 30% baart de telers zorgen, maar ze hebben er vertrouwen in dat de goede prijzen van dit seizoensbegin voor positieve cijfers zullen zorgen."

Witte (gestreepte) en zwarte watermeloenen blijven de overhand hebben vanwege hun goede houdbaarheid voor de export en geweldige smaak. "Met dit bezoek hebben we kunnen vaststellen dat de oogst een prachtige kwaliteit heeft. Voorlopig zijn de prijzen heel goed en hopelijk blijven ze zo tijdens de rest van het seizoen", zei de provinciale voorzitster. Het seizoen in de streek rond Cuevas de Almanzora zal ongeveer 1 maand duren, vervolgens wordt er geoogst in Murcia en in de Levante.

Voor meer informatie:
Asaja Almería
Tel: 950 29 09 56 (Spanje)
info@asajaalmeria.org
https://asajaalmeria.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven