Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Illegaal geteelde Zuid-Afrikaanse blauwe bessen door EU-douane in beslag genomen

De Nederlandse douane heeft een Red Alert uitgegeven in Rotterdam en een container met premium blauwe bessen in beslag genomen die door een Zuid-Afrikaanse fruitteler is geteeld en door een Zuid-Afrikaanse fruitexporteur is geëxporteerd voor distributie en verkoop in de Europese Unie zonder toestemming van de Australische plantenveredelaar.

Hiermee heeft de douane van de Europese Unie het communautaire kwekersrecht erkend voor de blauwe bessenvariëteiten van OZblu die in het bezit zijn van de United Exports Group en die door de Zuid-Afrikaanse fruitproducent zonder vergunning worden geteeld.

De douaneautoriteit van de Europese Unie heeft de illegale blauwe bessen in beslag genomen en een procedure ingeleid waarbij de Zuid-Afrikaanse exporteur, de vervoerder en de Europese groothandelaar betrokken zijn met als doel het vernietigen van de lading blauwe bessen.

De Europese Commissie, de Belastingdienst en de Douane-unie handhaven de regelgeving op het gebied van intellectueel eigendom, imitatie en productpiraterij en zullen de toekomstige import van alle OZblu blauwe bessenvariëteiten in de Europese Unie in de gaten houden.

Voor meer informatie:
Chloë Middleton
United Export
+27 21 879 2306 (Ext 207)
chloe@unitedexports.com.au
www.united-exports.com

Publicatiedatum: