Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe toepassing van de OrriApp

De controle op de Orri-mandarijnen wordt uitgebreid naar alle schakels in de keten

Aan de OrriApp, een app die oorspronkelijk is ontworpen om percelen aan te geven waarop een ongeautoriseerde exploitatie van het beschermde mandarijnenras Orri plaatsvindt, is onlangs een nieuwe toepassing toegevoegd, waarmee de leden van het Orri Running Committee (ORC) de organisatie op de hoogte kunnen stellen van eventuele tekortkomingen of onregelmatigheden op het vlak van de identificatie van de Orri-mandarijnen in de verkooppunten.

Hiermee wordt de controle op de Orri-mandarijnen verbeterd en uitgebreid naar alle schakels in de waardeketen, van teelt, verwerking en groothandel tot verkooppunt.

De leden kunnen via de OrriApp het ORC op de hoogte stellen wanneer ze constateren dat verschillende rassen zijn gemengd of in het geval van een foutieve etikettering, waarbij een mandarijn van een ander ras als Orri wordt verkocht of omgekeerd.

ORC, de beheerder van het beschermde ras met een duidelijke voorkeur voor technologische innovaties, lanceert deze nieuwe tool na het succes van de eerste versie van de app, waarmee praktisch alle teeltbedrijven zonder Orri-teeltvergunning zijn ontmaskerd.

Technologie om winstgevendheid te garanderen
De Orri-mandarijn heeft de afgelopen jaren ononderbroken de hoogste telersprijzen behaald. Gemiddeld lagen die 22% à 28% hoger dan de op één na duurste mandarijn. Deze cijfers hebben veel te maken met het feit dat het om een beschermd ras gaat, toegekend door het Communautair Bureau voor Plantenrassen tot het jaar 2043. Zo kunnen licentienemers nog vele jaren van hun exclusieve exploitatie genieten.

Tijdens het afgelopen seizoen werden meer dan 57.000 ton Orri-mandarijnen op de markt gebracht en daarmee werden de verwachtingen ruimschoots overtroffen. Voor het vijfde jaar op rij was het ook de mandarijn met de hoogste gemiddelde telersprijs, namelijk 1,15 €/kg.

31,09% van de Orri-mandarijnen die vorig jaar op de markt werden gebracht kwamen uit de provincie Huelva, 21% uit Valencia, 18,71% uit Murcia, 9,08% uit Almería, 7,93 % uit Castellón, 7,28% uit Alicante en 4,9% uit Sevilla.

De Orri-mandarijn is zeer geliefd bij de consument omdat hij heel lekker smaakt, gemakkelijk te schillen is, gezond is en bovendien ook buitengewoon lang houdbaar.

 

Voor meer informatie:
Orri Running Committee
Avda. Cortes Valencianas, 26, Bloque 5, Esc. 2, 2º, Oficina 8 B.
46015 Valencia (Spanje)
Tel.: +34 961 249 780
[email protected]
www.orcspain.es

Publicatiedatum: