Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer dan 30 jaar onderzoek en ontwikkeling

Uruguay brengt nieuwe citrusvariëteiten op de markt

Na meer dan 30 jaar onderzoek en ontwikkeling brengt Uruguay nieuwe variëteiten mandarijnen, sinaasappelen en citroenen op de markt. De rassen zijn vanuit agronomisch en consumentenperspectief getest, waarbij een assortiment is geselecteerd dat een breed afzetgebied bestrijkt en zorgvuldig is afgestemd op de huidige consumptiebehoeften.

Doorsnede van de nieuwe F2P3-mandarijnvariëteit

"Dit is de vrucht van intensief werk, van een geweldig team, met een systematische, interdisciplinaire aanpak, waarbij het gezamenlijke werk van verschillende instellingen en de inzet van de telers betrokken is. We zijn echt blij met het behaalde resultaat," aldus Fernando Rivas, directeur van het Citrus Programma van INIA.

F2P3 versus Murcott

"Deze zorgvuldige selectie van rassen is zeer goed geaccepteerd, ze worden al commercieel geïmplementeerd in het land en, gezien de herhaalde verzoeken vanuit het buitenland, willen we ze beschikbaar stellen aan andere landen, zodat zij ze ook kunnen ontwikkelen," zegt Mariana Espino, directeur van INIA Salto Grande.

De boomkruinen van 3 jaar oude sinaasappelbomen veranderen.

"Deze nieuwe genetica versterkt de kwaliteit van onze producten, de afzetmogelijkheden en het vermogen om de meest veeleisende markten te bereiken en verbetert zo ons concurrentievermogen op internationaal niveau," aldus Alejandro Buratovich, voorzitter van de Upefruy (de Unie van Uruguay's fruitproducenten en -exporteurs).

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe citrusrassen.

Consumentenonderzoek

Voor meer informatie:
INIA
Edificio Los Guayabos
Parque Tecnólogico del LATU
Avda. Italia 6201
Montevideo (Uruguay)
+598 2605 6021
inia@inia.org.uy
www.inia.uy

Publicatiedatum: