“Het zijn rare tijden en reiniging en desinfectie zijn nog nooit zo belangrijk geweest als nu. In dit kader willen wij extra garanties geven op ons citrus. Het is niet alleen 100% Italiaans, maar ook buitengewoon veilig, omdat het is behandeld met ozon en UV-licht bij een gecontroleerde temperatuur. Deze gecombineerde opties roeien elke ziekteverwekker uit. Deze service wordt vooral gevraagd door onze buitenlandse klanten, waarvan we aanzienlijke bestellingen ontvangen”, zegt Gianni Martucci van het gelijknamige bedrijf uit Apulië.

Gianni Martucci

“De pallets worden naar de koelcel gebracht, waar ze worden ontsmet door middel van ozontechnologie en lage frequentie UV-straling. Dit proces duurt vijf minuten en werkt als een krachtig desinfectiemiddel terwijl de smaak, textuur en geur van het citrus intact blijft. Als garantie van het proces passen we een zelfcertificering toe op elke pallet die naar Europese landen wordt verzonden. Het gaat om landen als Frankrijk, Duitsland, Hongarije en Slovenië.”

“Over het algemeen zijn virussen met een membraamomhulling, zoals het Covid-19, minder resistent tegen ontsmettingsmiddelen, maar verschillende onderzoeken tonen aan dat ozon het coronavirus kan vernietigen.”

“Al met al mogen we niet klagen. De afzet van clementines verloopt redelijk goed en de prijzen zijn nog steeds bevredigend, ook al voldoen de kalibers niet altijd aan de wensen van onze klanten. De sinaasappelen doen het geweldig en de prijzen voor de grotere kalibers kunnen oplopen tot €0,80 per kilo”, besluit Martucci.

Voor meer informatie:
Gianni Martucci
Martucci Srl
Via Chiatona,
74016 Massafra (TA)m - Italië
+39 338 2620262
martucci.export@tiscali.it
www.martucci