Enrique Parias, La Joya de la Corona:

Queen Selection mandarijn zal een voetje voor hebben op de concurrentie

Er is momenteel een overvloed aan clementines en mandarijnen van middelgrote en kleine maten, zodat de weinig talrijke grotere maten heel begeerd zijn. Over een kleine twee maanden begint de pluk van de Queen Selection mandarijn in Spanje en die zou dus wel eens heel gunstige marktomstandigheden kunnen aantreffen.

“De mandarijnen van ons exclusief Queen Selection-ras zullen een succes worden als de weersomstandigheden in Sevilla stabiel blijven zoals tot nu toe het geval is geweest. De maatvoering belooft uitzonderlijk te zijn, met vooral kalibers 3, 2x en 1”, zegt Enrique Parias, algemeen directeur van het Spaanse bedrijf La Joya de la Corona, die verwacht meer dan 3 miljoen kilo van deze variëteit op de markt te brengen. "Door zijn goede maatvoering zal de Queen Selection mandarijn dit jaar een voetje voor hebben op de concurrentie", zegt hij.

“Queen Selection is een kwaliteitslabel dat in het leven werd geroepen om een uitstekende en stabiele smaakkwaliteit te garanderen. Het is de vrucht van zes jaar werk op het vlak van het uitkienen van de juiste onderstammen en percelen, het testen van bemestingstypes- en hoeveelheden om het suikergehalte te verhogen en het gedetailleerd bestuderen van de optimale oogstmomenten. We brengen een unieke mandarijn op de markt, met kwaliteitsparameters die moeilijk te evenaren zijn in de maanden waarin wij ons product aanbieden, namelijk van half januari tot half april”, zegt Enrique Parias.

Volgens de CEO van dit bedrijf is het Queen-ras van oudsher een variëteit met een groot potentieel aan smaak, geur en kleur, maar in veel teeltgebieden kwamen die uitstekende eigenschappen niet volledig tot hun recht. "Bij de onderstam Macrophylla waren er veel problemen met de schil van de mandarijnen, wat sommige telers ertoe aanzette het fruit voortijdig te oogsten, maar daardoor werd ook nooit volledig die typische smaak bekomen", legt hij uit.

“Door onder andere alleen Carrizo-wortelstokken en calciumrijke bodemvoeding te gebruiken, bekomen we fruit met een gemiddelde brixwaarde van 12°, een minimum sapgehalte van 45% en een maximale zuurgraad van 8,5. De Queen Selection mandarijn oogt zeer mooi, met een zeer karakteristieke afgeplatte vorm en een aantrekkelijke kleur en schil. Het ras heeft bijna geen pitjes en de smaak is geweldig”.

La Joya de la Corona levert het mandarijnenras aan supermarkt-ketens in verschillende Europese landen, zoals Oostenrijk, Portugal, Frankrijk, Zwitserland of Duitsland. Daarnaast zet het ook andere groenten en fruit af, zoals sinaasappelen, citroenen, grapefruits, andere rassen mandarijnen, blauwe bessen, prei, baby-wortelen, courgettes, paprika’s en biologische broccoli en bloemkool.

 

Voor meer informatie:
Enrique Parias (CEO)
La Joya de La Corona 
Tel: +34 663 267 919 (Spanje)
eparias@bebeyond.es 
lajoyadelacorona.es   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.