Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Partnerschap met London Fruit

Hazel for Lime zorgt dat limes langer groen blijven

Hazel Technologies, een door USDA gefinancierd technologiebedrijf dat nieuwe oplossingen levert voor de AGF-sector om de houdbaarheid van versproducten te verlengen, de verkoop te verhogen en voedselverspilling te bestrijden, en London Fruit, een expediteur van limes, mango's en andere tropisch fruit, hebben een nieuw partnerschap aangekondigd op het gebied van limes.

De samenwerking richt zich op het gebruik van een nieuwe technologie, Hazel for Lime, voor verse limes die door London Fruit op de markt worden gebracht. Hazel for Lime is een kleine, biologisch afbreekbare bijsluiter die tijdens het verpakkingsproces na de oogst in de doos wordt geplaatst en die helpt om de volledige groene kleur van de lime te behouden door de effecten van ethyleen te beperken. Ethyleen zorgt ervoor dat de limes hun groene kleur verliezen en hun gele pigmenten vrijgeven.

Een constante uitdaging bij het verzenden van verse limes in de toeleveringsketen is hun extreem hoge mate van bederfelijkheid. Lime verliest vaak sneller zijn levendige groene kleur wanneer het wordt opgeslagen samen met een hoge ethyleenproductie van vers fruit zoals mango's en andere tropische producten. Vergelende limes worden door de consument als minder vers ervaren en hebben daarom een lagere waarde. Als de lime vergeelt, wordt het niet verkocht, wat bijdraagt aan voedselverspilling en omzetverlies.

Voedselveiligheid en kwaliteit is voor London Fruit van het grootste belang. Hun toegewijde productieteam onderzoekt en sorteert elke lime die de fabriek binnenkomt. "Omdat London Fruit een van de weinige bedrijven is met zo'n grondig controle, hebben we ontdekt dat Hazel for Lime een kosteneffici├źnte manier is om de kwaliteit tijdens het transport te handhaven," aldus directeur Jerry Garcia (foto rechts).

Na de implementatie van Hazel for Lime in hun toeleveringsketen heeft London Fruit een verbeterd kleurbehoud voor een periode van 14 dagen waargenomen in de lime die in Mexico wordt geteeld. "De hedendaagse consument geeft veel om duurzaamheid en ecologische voetafdruk, maar vraagt ook om de meest verse en groene lime", aldus Amanda Horney, business development manager van London Fruit. "Het gebruik van Hazel for Lime stelt ons in staat om op duurzame wijze de beste kwaliteit lime te leveren aan onze consumenten en de traditie van innovatie voort te zetten die we sinds de oprichting van London Fruit in 1981 hebben omarmd."

"Na onze succesvolle lancering in limes is Hazel Technologies nu actief in meer dan 15 verschillende verscategorie├źn," meldt Aidan Mouat, directeur van Hazel Technologies (op foto rechts) met enige trots. "We zijn verheugd om onze innovatieve vooruitgang voort te zetten met onze gewaardeerde partners bij London Fruit, al bijna vier decennia lang een toonaangevende innovator in de limecategorie."

Voor meer informatie:
Jaime Kedrowski
Hazel Technologies
+1 559 321 2146
[email protected]
www.hazeltechnologies.com

Amanda Horney
London Fruit
+1 956 960 6248
[email protected]
www.londonfruit.com

Publicatiedatum: