Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agro Merchants breidt rijpcapaciteit uit

Agro Merchants heeft aangekondigd haar koelhuis in Vineland uit te breiden met twee nieuwe rijpkamers, waarmee het totale aantal rijpkamers op vijf komt met een capaciteit van 150 pallets.

Elizabeth Lund, directeur van Agro Merchants Vineland, licht het rijpproces toe: "Nadat een lading onrijp fruit is aangekomen, zoals bananen of avocado's, kunnen we het fruit binnen één tot vier dagen in het gewenste stadium van rijpheid brengen. We maken gebruik van ethyleengas, luchtvochtigheid en luchtcirculatie om het rijpproces te controleren. In de loop der jaren hebben we dit procedé geperfectioneerd en is de vraag naar deze dienst flink toegenomen onder onze klanten." 

Eén van de grootste uitdagingen voor de sector is het importeren van fruit om het vervolgens gereed voor consumptie in het winkelschap te krijgen. Tegenwoordig wordt veel fruit onrijp geoogst om bederf gedurende het transport te voorkomen. Hiermee wordt voedselverspilling voorkomen en dankzij rijperijen kunnen consumenten genieten van het fruit wanneer het op zijn best is. 

Vorig jaar investeerde Agro Merchants in Vineland al in een optische sorteermachine voor citrus, avocado's en andere producten. Deze technologische oplossing maakt gebruik van een groot aantal camera's die elk afzonderlijk stuk fruit fotograferen, defecten detecteren en het fruit sorteren, waardoor de klant zijn sorteerresultaat en productopbrengsten kan maximaliseren. 

Publicatiedatum: