Silvia Sebastián van Best Produce:

"Houdbaarheid avocado's wordt met dit product week verlengd"

Avocadoverpakker en -exporteur Best Produce is gevestigd in Michoacán, Mexico, en exporteert haar avocado's naar alle delen van de wereld. Silvia Sebastián: "We exporteren naar vijf continenten, waarvan Noord-Amerika, Europa en Azië onze voornaamste markten zijn." Vanwege de lange transittijden van Mexico naar Azië en Europa is Best Produce op zoek gegaan naar een product waarmee zij de houdbaarheid van haar avocado's kon verlengen.

"Sinds september 2020 gebruiken we Liquidseal voor onze avocado's," zegt Sebastián. Ze vertelt dat ondanks dat ze Liquidseal pas vier maanden gebruiken de bevindingen tot nu toe goed zijn. Ze geeft aan uit te kijken naar de langetermijnresultaten. 


 
Houdbaarheid en kwaliteit verbeteren
De transittijd voor avocado's die van Mexico naar Europa of Azië worden verladen, bedraagt tussen de 21 en 30 dagen, mits er geen vertragingen zijn. Vanwege de pandemie waren er dit jaar echter veel meer vertragingen. "We zagen dat de transittijd als gevolg van de pandemie opliep tot wel 40 dagen en soms is dat gewoon te lang voor avocado's. De transittijd gaat dan te zeer ten koste van de houdbaarheid waardoor de kwaliteit sterk afneemt," legt Sebastián uit. 

De voorbije vier maanden heeft Sebastián echter een flinke verbetering gezien in de houdbaarheid van avocado's dankzij het gebruik van Liquidseal. "We hebben de houdbaarheid met ongeveer 5 tot 7 dagen weten te verlengen en hierdoor komen de avocado's in veel betere conditie aan en zijn ze na aankomst ook langer houdbaar. We zien ook minder veelvoorkomende problemen, zoals zwarte vlekken en stengelrot," legt zij uit. Ernst van der Berg van Liquidseal voegt hier het volgende aan toe: "Het is belangrijk om te vermelden dat telers en verpakkers ervoor moeten zorgen dat zij fruit leveren van hoge kwaliteit, waarna Liquidseal kan worden toegepast om deze kwaliteit te behouden. We zeggen altijd dat goede kwaliteit op het veld begint en dat Liquidseal helpt om deze hoge kwaliteit langer te bewaren."
 

 

Sterkere vraag klanten
Dankzij de voordelen van Liquidseal merkt Best produce dat haar klanten tevredener zijn over hun product. "Aangezien we het pas vier maanden gebruiken, kunnen we nog niks zeggen over het effect op de vraag op de langere termijn," zegt Sebastián. "Omdat het product bij aankomst langer houdbaar en beter van kwaliteit is, zijn onze klanten zeer tevreden. Op de langere termijn verwachten we daarom dat klanten de voorkeur aan ons product zullen geven en we onze afzet kunnen vergroten," voegt ze eraan toe. 

Buiten het feit dat afnemers tevredener zijn, is er ook minder sprake van verliezen. "Normaal gesproken weigeren klanten onze zendingen wanneer zij bij aankomst defecten aantreffen, waarna we ons product als verloren kunnen beschouwen. De afgelopen vier maanden is het aantal zendingen dat geweigerd werd, afgenomen ten opzichte van het jaar daarvoor," vertelt Sebastián. 

Latijns-Amerikaanse divisie helpt Liquidseal uitbreiden
Liquidseal wordt op het fruit aangebracht in de vorm van een spray of door het onder te dompelen in de oplossing. Sebastián vertelt dat het bedrijf nog steeds op zoek is naar de meest efficiënte toepassingsmethode. "Tot dusver brengen we het met de hand op iedere afzonderlijk stuk fruit aan met een sproeier, hetgeen behoorlijk tijdrovend is. We werken echter aan een betere oplossing," zegt ze. Van Den Berg voegt eraan toe: "Liquidseal werkt nauw samen met haar klanten om de beste toepassingsmethode te bepalen. We kijken hiervoor naar hun verwerkingslijn en vervolgens geven we advies hoe Liquidseal kan worden geïmplementeerd en wat de beste methodes of machines hiervoor zijn. Iedere verpakkingslijn is weer anders, vandaar dat we advies op maat geven." 

Aangezien Liquidseal een afdeling in Mexico heeft, kan het bedrijf hier nauwer met haar klanten samenwerken. "Het is erg handig dat het bedrijf hier in Mexico aanwezig is. Medewerkers konden naar ons pakstation komen om werknemers het procedé in hun eigen taal uit te leggen en vragen direct te beantwoorden," zegt Sebastián. Van der Berg is het ermee eens dat het verbeteren van de communicatie één van de grootste voordelen van de Mexicaanse divisie is. "Het helpt enorm om een lokaal persoon in ons team te hebben die de mensen en de markt kent," zegt hij. 
 

 

Daarnaast zorgt de nabijheid van deze divisie ervoor dat klanten het product sneller geleverd kunnen krijgen. "We beschikken over voorraden in Mexico. Als we deze niet hadden dan zou het wel zes weken duren voordat klanten het product geleverd krijgen," zegt Van der Berg. "Lokale afdelingen zijn ook erg behulpzaam bij het naleven van de regelgeving. Hoewel we over certificaten voor clusters van landen beschikken, hebben we ook lokale certificeringen nodig in de afzonderlijke landen. Het hebben van een divisie in deze landen is hierbij erg handig. Liquidseal is inmiddels goedgekeurd in de grootste en belangrijkste exportlanden," zegt Van der Berg tot slot.

 

Voor meer informatie: 
Liquidseal Fruits BV
Tel: +31 (0)71 3014314
Email: info@liquidseal.nl
www.liquidseal.nl


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven