TripLINK-platform van Carrier Transicold verhoogt functionaliteit van monitoring aan boord

Het TripLINK-platform van Carrier Transicold voor het monitoren van koelcontainers is uitgebreid met nieuwe mogelijkheden die kunnen worden geïntegreerd met draadloze netwerken aan boord voor een betere zichtbaarheid van de vracht en een verbeterde operationele efficiëntie. 

Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation, een wereldwijd toonaangevende provider van gezonde, veilige en duurzame koelketenoplossingen. "Met onze nieuwste software update is het huidige aantal monitoring- en controlemogelijkheden van het TripLINK-platform flink uitgebreid," zegt Willy Yeo, marketingdirecteur bij Carrier Transicold. 

Met TripLINK kan de monitoring van de koelunit worden verbeterd door middel van live analyses, een beta-functionaliteit waarmee de koelunit realtime evaluaties kan leveren. TripLINK zal voortdurend verbeterd worden via het digitale Lynx Platform van Carrier. Dankzij de evaluaties van de koelunit biedt het platform van Carrier de unieke mogelijkheid om de noodzaak van potentieel onderhoud van te voren vast te stellen. Als onderdeel van de live analyses geeft een nieuwe tool aan of de stroomvoorziening van de koelunit binnen het ISO-gespecifieerde bereik valt, een stroomvoorziening buiten dit bereik zou namelijk tot gebrekkige prestaties van het koelsysteem kunnen leiden. 

“Door de draadloze netwerken aan boord, van toonaangevende providers, zoals Wireless Maritime Services (WMS) en Net Feasa, aan het TripLINK-platform te koppelen, krijgt de bemanning meer zicht op de met TripKINK-uitgeruste containers aan boord, dankzij  informatie over temperatuur, de werking van de koelunit en de exacte locatie van de container op het schip," zegt Yeo.  

"Voor schepen met satellietcommunicatie is het mogelijk om de TripLINK-data terug te zenden naar een monitoringstation aan land, terwijl de koelcontainers zich op zee bevinden, waar geen netwerkdekking is. Dit betekent dat er vaker updates over de vracht en locaties plaatsvinden, wat gebruikers meer controle en zekerheid over hun koelcontainers biedt.

Om het platform te koppelen aan het netwerk van het schip dient de TripLINK-software te worden geïnstalleerd. Deze software biedt gebruikers een set controleprotocollen en zichtbaarheid via het TripLINK-dashboard, dat beknopte informatie geeft over de koelcontainers. Daarnaast ontvangt de bemanning alarmmeldingen van de koelunit via de TripLINK-app. 

In de laatste software-update werd nog een andere tijdbesparende verbetering geïmplementeerd en dat is de mogelijkheid om tegelijk identieke commando's aan de koelunit te verzenden, zoals temperatuurinstellingen, en dat naar meerdere containers tegelijk. Hiermee worden niet alleen de operationele kosten lager maar wordt ook de efficiëntie verhoogd. Het TripLINK-platform is één van de oplossingen uit het 'Healthy, Safe, Sustainable Cold Chain'- programma van Carrier dat gericht is op het waarborgen van de kwaliteit van voedsel, medicijnen en vaccins.

 

Voor meer informatie: 
Carrier Transicold 
www.transicold.carrier.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven