Langere houdbaarheid: minder voedselverspilling

Edeka breidt assortiment Apeel uit met grapefruit en citroenen

Passend bij het citrusseizoen breidt Edeka het Apeel-assortiment uit met nog twee fruitsoorten. In het begin van het jaar krijgen ook grapefruit en citroenen de op planten gebaseerde beschermende coating Apeel. Deze vitamine C-bommetjes met hun langere houdbaarheid zijn vanaf nu landelijk verkrijgbaar bij Edeka, Marktkauf en Netto Marken-Discount. Na avocado's, sinaasappelen, clementines en mandarijnen zijn zij de nieuwste aanwinsten in het Apeel-assortiment.

De Edeka-groep breidt hiermee haar engagement uit naar steeds duurzamere productgamma's en geeft opnieuw het goede voorbeeld in de strijd tegen voedselverspilling. Volgens het Voedingsrapport 2020 van het Bondsministerie voor Voeding en Landbouw (BMEL) wordt in Duitsland jaarlijks in totaal twaalf miljoen ton of ongeveer 75 kilogram voedsel per persoon weggegooid.

Optimaal microklimaat
Of het nu gaat om aardbeien, perziken of tomaten, elke groenten- of fruitsoort heeft een schil die het beschermt en vers houdt. De Apeel formule geeft het oppervlak van versproducten een soort tweede schil die als een extra beschermlaag fungeert. De Apeel beschermlaag zorgt ervoor dat er minder water van binnenuit verdampt door de eigenlijke schil en dat er tegelijkertijd minder zuurstof van buitenaf kan binnendringen.

Onder de tweede ‘schil’ ontstaat een optimaal microklimaat; het fruit kan blijven ademen terwijl het rijpingsproces sterk wordt vertraagd. Op die manier blijven Apeel-producten langer vers, met een onveranderde smaakbeleving, want noch de smaak, noch de geur van het voedsel wordt aangetast. De houdbaarheid van de producten wordt door Apeel aanzienlijk verlengd, met behoud van dezelfde hoge kwaliteit.

Begin 2020 heeft een proef in 2.900 Edeka-winkels en Netto-filialen gedurende twaalf weken het verschil aangetoond: De hoeveelheid avocado's die in de winkel moest worden uitgesorteerd, kon dankzij Apeel met 50% worden verminderd, en tegelijk nam de vraag van de klanten in de deelnemende winkels aanzienlijk toe.

Natuurlijke bestanddelen
Apeel is een innovatief product dat is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Apeel. Het maakt gebruik van plantaardige vetten - lipiden en glycerolipiden - die voorkomen in de schillen, zaden en pulp van alle groenten en fruit. De beschermende laag van Apeel bestaat dus uit bestanddelen die van nature in AGF voorkomen. Dit maakt Apeel fundamenteel verschillend van oplossingen waarbij een synthetisch geproduceerd suikerderivaat wordt toegepast.

Milieubescherming 2.0
Door de houdbaarheid van verse groenten en fruit te verlengen, helpt de eetbare Apeel beschermlaag om voedselverspilling te verminderen in de hele toeleveringsketen, tot bij de consument thuis. Bovendien worden ook plastic verpakkingen bespaard tijdens het transport en in de detailhandel. De Edeka Groep en Apeel werken samen aan het op de markt brengen van meer groenten- en fruitvariëteiten met Apeel in Duitsland en dragen zo bij aan de waardering van voedsel en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Voor meer informatie:
www.edeka.de
www.apeel.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven