Proef met bewaring bio blauwe bessen levert positieve resultaten op

RipeLocker heeft een proef afgerond waarbij vers geplukte, biologische blauwe bessen gedurende acht weken in perfecte conditie bewaard bleven in speciale containers.

Voor de proef maakte het bedrijf gebruik van zes RipeLocker containers op palletformaat. De biologische blauwe bessen waren afkomstig van het teeltbedrijf Blueberry Hill, dat tevens eigenaar is van Sorbatto Fresh, dat een pakstation en koelhuis ruimt dat door 20 blauwe bessentelers in de staat Washington wordt gebruikt. Ongeveer 90% van de blauwe bessen die door Sorbatto Fresh worden verwerkt zijn biologisch geteeld. Door gebruik te maken van RipeLocker containers kan Blueberry Hill haar afzetseizoen verlengen, marges verhogen en gedurende een langere periode fruit van hoge kwaliteit leveren. 

De gepatenteerde, dynamische RipeLocker containers met lage luchtdruk zijn te gebruiken voor het bewaren en verladen van verse AGF en snijbloemen en verlengen de houdbaarheid met enkele weken tot maanden. Ze hebben een palletformaat, zijn vervaardigd van gerecyclede materialen en herbruikbaar. De RipeLocker containers worden op jaarbasis aan klanten verhuurd. Het bedrijf heeft al testen afgerond voor het bepalen van de effectiviteit voor de bewaring van een aantal hoogwaardige AGF-categorieën, waaronder zachtfruit, granaatappelen, kersen, papaja's, hop en snijbloemen. 

De blauwe bessen van Blueberry Hill na acht weken bewaard te zijn geweest in  RipeLocker containers.

Toepassing voor biologische producten
“Onze effectiviteitstesten hebben goede resultaten opgeleverd, inclusief de proef die we in samenwerking met Blueberry Hill uitvoerden," legt George Lobisser uit, CEO en medeoprichter van RipeLocker. 

“We zijn zeer blij met de kwaliteit van de blauwe bessen die acht weken lang in de RipeLocker containers werden bewaard. Ze zagen eruit alsof ze net waren geplukt," zegt Jeff Weijohn, de eigenaar van Blueberry Hill. "Na het zien van dit geweldige resultaat hebben we een huurcontract voor RipeLocker-containers getekend en we rekenen op een goed rendement op onze investering."

Blueberry Hill is van plan om de containers te gebruiken voor het bewaren en verladen van haar blauwe bessen en mogelijk in de toekomst ook voor andere versproducten. Het bedrijf verwacht iedere container zo'n vier tot vijf keer per seizoen te gebruiken. 

De technologie achter de containers
RipeLocker containers  beiden een gepatenteerd systeem waarmee de luchtdruk, luchtvochtigheid en gassamenstelling (zuurstof en CO2) in de container kan worden gecontroleerd zodat de houdbaarheid van de verse AGF of snijbloemen wordt verlengd. De containers remmen de groei van ziekteverwekkers waardoor er aanzienlijk minder bederf optreedt. Daarnaast bieden de RiperLocker containers de mogelijkheid om biologische fungiciden in gasvorm toe te passen om pathogenen te doden. 

Op basis van de specifieke behoeften van de verschillende AGF-categorieën en snijbloemen ontwikkelde RipeLocker operationele parameters, zoals interne druk, zuurstof- en CO2-gehalte, om de houdbaarheid en versheid te optimaliseren. Het systeem reageert op veranderingen in de bewaar- of transportomgeving en past zich hier automatisch op aan om verliezen en bederf te voorkomen. 

RipeLocker ontwierp haar containers zodanig dat zij bruikbaar zijn binnen de bestaande koelketen. De containers worden geproduceerd door middel van een spuitgietprocedé en kunnen op een kostenefficiënte manier in grote aantallen worden vervaardigd. RipeLocker heeft patent op zowel het ontwerp van de container als op de technologie. 

 

Voor meer informatie: 
Gaby Adam
Tel: +1 (206) 931-5942
gaby@bytheseacommunications.com 
https://ripelocker.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven