Deens transportbedrijf DFDS neemt HSF Logistics uit Winterswijk over

Transportbedrijf HSF in Winterswijk wordt overgenomen door DFDS in Denemarken. De ruim 1.800 medewerkers van HSF komen in dienst bij DFDS. Ook worden de onroerende goederen inclusief de 750 vrachtwagens en 1.500 opleggers van HSF overgenomen door DFDS.


Foto: Facebook HSF

"De aandeelhouders van de HSF Logistics Group zijn voornemens om alle bedrijven die deel uitmaken van de HSF Logistics Group met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 over te dragen aan het in Kopenhagen gevestigde DFDS, zodra dit door de regelgevende instanties is goedgekeurd", schrijft HSF Logistics op haar website. "De groep exploiteert vier merken met HSF Logistics als marktleider in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en N&K Spedition en Skive Køletransport als marktleiders in Denemarken en Scandinavië, terwijl Eurofresh zich op de Duitse markt richt. De overname is afhankelijk van de goedkeuring van de Europese Mededingings-autoriteit, die naar verwachting binnen drie maanden zal plaatsvinden."

"Belangrijke stap voor de toekomst van de HSF Logistics Group of companies"
De HSF Logistics Group heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, met name door de samenwerking en fusie met de N&K-bedrijven in Scandinavië. "Naast transport zijn we een sterke speler geworden op het gebied van verpakkingsmanagement en warehousing binnen de foodsector", aldus het bedrijf. 

"Om de toekomst van het bedrijf op lange termijn veilig te stellen, vonden de hoofdaandeelhouders dat het nu tijd was om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen met een lange termijn eigenaar met vergelijkbare waarden als HSF Logistics en het is onze overtuiging dat DFDS de basis kan leggen voor een stabiele toekomst met mogelijkheden voor de verdere uitbreiding en groei, waarbij de hoge normen en waarden ten opzichte van klanten en medewerkers worden voortgezet."

Bedrijf als normaal tot de goedkeuring van de toezichthouder 
"We verwachten dat de overname binnen drie maanden wordt goedgekeurd. Tot die tijd blijven de dagelijkse activiteiten van HSF Logistics en DFDS gewoon doorgaan. Simon Frederiks, Martin Gade Gregersen, Dennis Nijmeijer, Frank Kremer en alle directieleden blijven in actieve functie om een optimale integratie van beide bedrijven voor te bereiden.

Voor meer informatie: 
Eric van Gaalen
HSF Logistics
e.vangaalen@hsf.nl

Martin Gade Gregersen
N&K 
mg@nkspedition.dk  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven