May Salem over het aankomende Egyptische druivenseizoen

"Dit seizoen zal worden gekenmerkt door kwaliteitsdruiven tegen hoge prijzen"

Het Egyptische druivenseizoen zal pas over een maand en een aantal weken van start gaan maar alles wijst er vooralsnog op dat het een bevredigend seizoen gaat worden. Het weer was geweldig en dat zal resulteren in druiven van hoge kwaliteit. De enige onzekere factor die nog roet in het eten zou kunnen gooien, is de uitbraak van het coronavirus. 

De Egyptische druiven- en granaatappelteler FinBi ziet het aankomende druivenseizoen met optimisme tegemoet. May Salem, exportmanager bij FinBi, is van mening dat de omstandigheden aanwezig zijn om er een succesvol seizoen van te maken. "Het weer is de afgelopen tijd uitzonderlijk goed geweest. Momenteel is het in Egypte rond de 28 graden Celsius. Ik denk dat we dit seizoen kwaliteitsdruiven kunnen leveren tegen hoge prijzen. Als bedrijf proberen we onze activiteiten voortdurend te verbeteren en we zijn erin geslaagd om onze productie dit seizoen te verhogen. Hoewel ik niet voor heel Egypte kan spreken, weet ik dat we grotere aantallen beschikbaar zullen hebben dan vorig jaar."

Salem is blij dat er nu al bijna een einde aan het Indiase druivenseizoen is gekomen. "Dit jaar is het Indiase seizoen veel eerder afgelopen dan vorig jaar. Dit is gunstig voor ons omdat we vorig seizoen maar een exportvenster van twee tot drie weken hadden tot de start van het Spaanse druivenseizoen. Ik verwacht dat we dit jaar een hele maand zullen kunnen exporteren zonder dat er sprake van noemenswaardige concurrentie is. We exporteren voornamelijk naar landen in Europa, zoals Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje en deze landen importeren doorgaans Spaanse druiven zodra het seizoen in Spanje van start gaat."

FinBIi was aanwezig op Fruit Logistica in Berlijn en niet zonder succes. "Gedurende de weken in aanloop naar de vakbeurs en ook tijdens het evenement hebben we kennis gemaakt met een groot aantal potentiële importeurs. Het goede nieuws is dat deze bedrijven onze teeltbedrijven zullen bezoeken of dit al hebben gedaan. Ze zijn dus echt serieus van plan om met ons samen te gaan werken."

Salem maakt zich wel wat zorgen over het coronavirus maar hoopt dat Egypte ervan gevrijwaard zal blijven. "Gelukkig is het momenteel behoorlijk warm waardoor het virus zich minder makkelijk zal kunnen verspreiden in onze regio. Het ministerie van Volksgezondheid houdt echter de vinger aan te pols en iedereen is zeer alert op het virus. Ik verwacht daarom dat de impact in Egypte kleiner zal zijn maar je weet nooit wat er in Europa nog gaat gebeuren," zegt Salem tot slot. 

 

Voor meer informatie:
May Salem
FinBi for Land Reclamation and Agriculture Development
Tel: +202 37495616
Email: may@natesngrapes.com
www.natesngrapes.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven