Kobus Bothma - Capespan Namibia

Geweldig Namibisch druivenseizoen heeft "onze verwachtingen ver overtroffen"

Het druivenseizoen 2020/21 in Namibië is ongeveer 10 dagen later begonnen dan normaal en deze week eindigt het goed aldus Kobus Bothma, Executive Director van Capespan Namibia, die dit het beste druivenseizoen ooit noemt met zo'n 12% meer dan de eerste ramingen. 

De vertraging bij de start, gecombineerd met ideale weersomstandigheden bij het verpakken, hebben druiven geproduceerd van een excellente kwaliteit, vertelt hij. 

"Het gebied kreeg slechts 10 mm regen vergeleken met sommige productiegebieden in het noorden van Zuid Afrika die 50 tot 80 mm regen hadden."

Capespan Namibia directeuren Gideon Nuunyango en Kobus Bothma proosten op hun beste Namibische druivenseizoen ooit (foto's van Capespan Namibia).

"De seizoensverwachting voor Namibië was 7,6 miljoen dozen van 4,5 kg, maar het lijkt erop dat eind week twee 8,5 miljoen dozen van 4,5 kg zou kunnen worden bereikt."

Vorig jaar kwam het exportgewas van Namibië in totaal op 6,1 miljoen dozen van 4,5 kg.

"Dit seizoen lijkt erop het beste ooit te zijn voor Namibië, met de hoogste opbrengst tot nu toe, vergeleken met iets minder dan 7 miljoen dozen in voorgaande seizoenen."

Druiven verpakken in een verpakkingshuis van Capespan Namibia, aan het eind van het seizoen.

Half oktober vertelde Kobus aan FreshPlaza dat de kouder dan normale omstandigheden in september - precies de omstandigheden waardoor de start van het seizoen vertraagd was - goed waren geweest voor de maat en de ontwikkeling van de trossen. 

Ook voor Capespan Namibië is het een record brekend seizoen met hoeveelheden die vele malen hoger zijn dan de 2 miljoen dozen van 4,5 kg. 

"We zullen de verwachtingen overstijgen met ongeveer 35%, met 50% extra groot fruit verpakt tegen het einde van week 2. 

Hij gaat verder: "Al onze 18 rassen hebben hun ramingen overstegen. We zijn erg blij en dankbaar dit seizoen hoog te beëindigen. Hoeveelheden en kwaliteit gaan onze verwachtingen ver te boven."

Namibië's Aussenkehr Valley aan de oevers van de Oranje Rivier.

Voor meer informatie:
Kobus Bothma
Capespan Namibia
Tel: +264 63 297 570 
Email: kobus@csnam.co.na
www.capespan.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven