Druiven uit Wuhai vallen in de smaak op de China International Agricultural Products Fair

Meer dan 30 soorten versproducten uit Wuhai werden gepresenteerd op de 18de China International Agricultural Products Fair, die onlangs werd gehouden. Onder deze producten maakte met name een dessertwijn indruk op vele handelaars, maar ook de druiven uit dit gebied werden goed ontvangen. Wat kan een "nieuwe industriestad in de bocht van de Gele Rivier" bereiken op het gebied van druiven en wijn?

Druivenoogst
Wuhai ligt tussen 30 en 40 graden noorderbreedte, de ‘gouden zone’ voor de aanplant van druiven over de hele wereld. Wuhai ligt op het kruispunt van drie grote woestijnen en is rijk aan licht en warmte met lange uren zonneschijn en grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De regio is droog en kent een lange vorstvrije periode hetgeen bijdraagt tot de ecologische voordelen van de ontwikkeling van druiven en wijnbouwproducten van hoge kwaliteit. Wuhai is door het Chinese ministerie van Landbouw aangewezen als het dominante teeltgebied voor Euraziatische druiven in het midden en aan de bovenloop van de Gele Rivier.

Wuhai geniet de reputatie het land van de druiven te zijn, wat verband houdt met zijn gunstige geografische ligging. Maar het is vooral te danken aan de wetenschappelijke methoden die worden toegepast van het kweken en planten tot het rijpen.

Wetenschap en techniek
De druiventelers in Wuhai hebben bijvoorbeeld plaatselijke zaailingen van druiven opgekweekt om zich aan te passen aan het lokale klimaat en heeft voorzieningen ontwikkeld om de rijpingstijd van de druiven te spreiden met het oog op een bredere aanwezigheid op de markt. Er zijn nieuwe variëteiten tafeldruiven en wijndruiven geïntroduceerd om een basis te leggen voor de toekomstige ontwikkeling van de markt. Er wordt een speciaal snoeipatroon gehanteerd om de mechanisatie van de ontwikkeling van de druivenaanplant te bevorderen. De toepassing van wetenschap en technologie maakt de Wuhai-druif concurrerender. In 2008 werd de Wuhai-druif erkend als een van de eerste groepen van geografische aanduidingen voor tuinbouw-producten in China. In 2015 werd het handelsmerk van de geografische aanduiding "Wuhai Grape" geregistreerd.

Wijnproductie
Wuhai heeft een druivenareaal van 2.000 ha en vier wijnverwerkingsbedrijven met een jaarlijkse productie van 11.000 ton wijn en een jaarlijkse verkoopopbrengst van ongeveer 200 miljoen yuan (25,4 mln euro). De wijn uit de regio Wuhai verkoopt goed in het hele land en wordt geëxporteerd naar meer dan 12 landen en regio's, zoals de Verenigde Staten, Duitsland en Denemarken met opkomende bekende wijnmerken zoals Hansen en Jiolis.

Bron: PRNewswire

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven