Magnus Farms wil Indiase export van granaatappelen en druiven vergemakkelijken

Indiase druiven- en granaatappeltelers kunnen hun producten naar een nieuw verpakkingsbedrijf sturen. Magnus Farms is een nieuw bedrijf dat op een moeilijk moment in deze sector actief is geworden. De granaatappeloogst is met 70% gedaald als gevolg van onverwachte regenval en de druivenexporteurs hebben vorig jaar een verschrikkelijk jaar achter de rug en zijn daarom dit seizoen voorzichtig. Magnus Farms probeert telers meer stabiliteit te bieden, door toegang te geven tot betere gezondheidszorg voor zowel de telers als hun gezinnen.

Na de afgelopen tien jaar in de verssector in India te hebben gewerkt, besloot Girish Sarda zijn eigen merk op te richten, met een eigen pak- en sorteerbedrijf én een eigen visie. "Ik werk al vele jaren samen met nationale en internationale bedrijven en ben voor het afzetten van Indiase kwaliteitsproducten succesvol geweest in het creëren van nieuwe markten, naast het verder ontwikkelen van hun bestaande markten. India is een geweldige bron voor kwaliteits-tuinbouwproducten en met mijn kennis en ervaring heb ik de exacte zenuw van zowel de internationale als de nationale markt te pakken gekregen. Ik bedacht dat ik het harde werk van de Indiase telers rechtvaardig kon maken door hen de beste en juiste prijs voor hun producten te geven," zegt Sarda.

"De afgelopen tien jaar heb ik met andere exporteurbedrijven samengewerkt om hen te helpen hun merk te ontwikkelen met goede hoeveelheden van ongeveer 1,5 mln kartons in de 100 dagen van het druiven- en granaatappelexportseizoen, maar de faciliteiten werden gehuurd en ik vond het moeilijk om 4 tot 5 faciliteiten te beheren om het programma te voltooien. En zo werd een paar jaar geleden het idee geboren voor onze eigen faciliteit. Ik begon er stap voor stap aan te werken. Het was mijn droom om uit te blinken in mijn carrière door ons eigen merk Magnus Farm voor Indiase producten op de internationale markt op te zetten."

Magnus Farms is geen solo-entiteit, het presenteert zichzelf als een vereniging van telers en exporteurs. Om de telers meer te bieden dan wat ze al tot hun beschikking hadden, werd een verpakkingsstation in het centrum van Nashik gebouwd. "Het unieke verkoopargument van Magnus Farm is het feit dat het een samenwerkingsverband is tussen telers en een professioneel team dat zeer ervaren is in export. Deze telers werken al vele jaren met ons samen en willen van de export deel uitmaken door hun kwaliteitsproducten aan supermarkten te leveren. Onze nieuwe verpakkingsfaciliteit bevindt zich in het centrum van het teeltgebied in Nashik, waar ongeveer 90% van de Indiase exportdruiven wordt geteeld. Het is een enorme faciliteit die gebruikmaakt van hypermoderne technologie; met een capaciteit van ongeveer 90-100 ton verpakkingen per dag en met de mogelijkheid om de capaciteit samen met andere bewerkte voedingsprocucten te verdubbelen. De faciliteit beschikt over ultramoderne machines uit Duitsland en andere apparatuur van verschillende internationale leveranciers en is gebouwd met alle internationale eisen in het achterhoofd."

Sarda is nog verdergegaan door de telers en hun gezinnen een gezondheidskaart te geven, waardoor ze toegang krijgen tot betere gezondheidszorg. "In het eerste jaar hebben we de 'Magnus Kisan (Farmer) Health Card' voor onze telers, hun gezinnen en werknemers geïntroduceerd om hun medische noodgevallen te dekken. Tot nu toe biedt niemand in de Indiase productmarketing een dergelijke dienst. Als Magnus Farm willen we dat onze telers en arbeiders gezond blijven en nooit voor medische noodgevallen komen te staan. Met deze kaart op zak hebben ze toegang tot betere faciliteiten en kosteneffectieve behandelingen in Nashik."

Omdat het bedrijf nieuw is, zit men vol ambitie en doelen voor de komende jaren. "Ons doel is om onze vereniging met de telers verder te versterken. Niet alleen voor druiven en granaatappelen, maar in de komende jaren zal onze focus ook liggen op ander fruit, groenten en bewerkte voedingsmiddelen. Ten tweede willen we ons op de internationale markt vestigen door kwaliteitsproducten aan de bestaande supermarkten te leveren en meer retailers in de bestaande markt aan ons te binden. Ook willen we onze aanwezigheid over de hele wereld als eerste keus voor internationale kopers versterken en verspreiden." 

Aangezien Magnus Farms granaatappelen verwerkt, heeft Sarda tot nu toe een zorgwekkend seizoen gezien, doordat regen aanzienlijke verliezen aan het gewas heeft veroorzaakt. "Dit jaar is de situatie in de granaatappelteelt rampzalig, aangezien 70% van de oogst verloren is gegaan als gevolg van voortijdige zware regens afgelopen oktober. Normaal exporteren wij van december tot maart 35 tot 40 containers, maar dit jaar is tot nu toe nog geen enkele lading verzonden. Door de zware regenval is er minder beschikbaar, vooral voor kleine maten en er is wat interne bruinkleuring. We hopen dat er in februari tot juni van dit jaar een venster op de Aziatische markt zal zijn en we willen onze volgende oogst voor de Europese markt plannen."

Het Indiase druivenseizoen was vorig jaar erg zwaar en dit jaar lijkt het net zo'n uitdaging te worden, waardoor de telers voorzichtiger zijn over het seizoen. "Vorig jaar waren er meerdere hindernissen voor de Indiase druivenexport, wat een grote impact had en veel van de financiële verliezen veroorzaakte. Dit jaar zijn telers en exporteurs erg voorzichtig met de export, aangezien veel EU-landen onder lockdown zijn en ook het Verenigd Koninkrijk tot eind februari volledig is afgesloten. Tot nu toe is onze export voor respectievelijk de EU en Rusland tussen 30% en 50% lager dan vorig jaar in dezelfde periode. In de eerste week van januari hebben we regen gehad en nu hebben we te maken met koud weer in de nacht, wat leidt tot ongelijke brixwaarden in een druiventros. De eetkwaliteit en houdbaarheid van de druiven is echter veel beter dan vorig seizoen. We verwachten dat de situatie in week 5 of 6 zal verbeteren, aangezien de weersvoorspellingen voor volgende week een lichte stijging van de temperatuur laten zien."

Voor meer informatie:
Girish Sarda
Magnus Farms
+919167479099
Girish@magnusfarm.com  
www.magnusfarm.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven