Oppy vergroot voetafdruk met Ocean Spray-druiven van het zuidelijk halfrond

Het Noord-Amerikaanse Oppy heeft een nieuwe druivenprogramma aangekondigd, dat voortvloeit uit haar samenwerking met Ocean Spray, een tuinbouwcoöperatie die eigendom is van meer dan 700 familiebedrijven.

Het fruit is afkomstig van het zuidelijk halfrond en hiermee vergroot Oppy haar voetafdruk en kan zij retailers nu 12 maanden per jaar druiven aanbieden uit Peru, Chili, Brazilië, Zuid-Afrika, Mexico en Californië. Het totale programma van Oppy is evenwichtig verdeeld over een aantal teeltgebieden wereldwijd, waar een breed scala aan beschermde druivenrassen worden geteeld en de nadruk ligt op een consistente kwaliteit en smaak. 

De druiven van Ocean Spray zijn verkrijgbaar in diverse verpakkingen, variërend van bedrukte zakken tot clamshells van 907 of 1.360 gram. In februari zijn er voldoende aantallen beschikbaar voor retailaanbiedingen. 

De samenwerking tussen Oppy en Ocean Spray stelt Oppy in staat om haar druivenprogramma op het zuidelijk halfrond uit te breiden 

“Het druivenprogramma van Oppy is gericht op het beantwoorden aan de marktvraag," zegt Bill Poulos van Oppy. "Ons programma is gevarieerd en omvat een mix van nieuwe rassen, waarmee we nieuwe consumenten aantrekken, evenals vertrouwde favorieten."

De druivenimport nam in de periode van januari tot mei 2019 met 6% toe, ondanks de onzekerheid op markten. 

Aangezien de VS de voornaamste markt zijn voor druiven uit Peru (waar Oppy recent haar aanwezigheid uitbreidde) zal de 162 jaar oude fruitleverancier nu voor het eerst ook biologische en Fairtrade-gecertificeerde witte en rode pitloze druiven aan gaan bieden. Dit om in te spelen op de groeiende consumentenvraag naar maatschappelijk en milieubewust geteelde AGF. 

De premies van het programma, dat al sinds 2004 Fairtradepartner is, worden geïnvesteerd in de verbetering van de essentiële infrastructuur in telersgemeenschappen, zoals gezondheidszorg, onderwijs, toegang tot schoon drinkwater en meer. De arbeiders die zich bezighouden met de teelt van Fairtrade-producten bepalen waaraan deze premies worden besteed, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de duurzame ontwikkeling binnen deze gemeenschappen. De afzet van Oppy's Fairtrade-druiven groeide van 2018 tot 2019 met 137%.

Aangevuld met het aanbod uit Chili worden er dit seizoen promotionele aantallen op de markt verwacht. Eerder dit jaar breidde Oppy haar druivenaanbod verder uit door te starten met de import van biologische witte Arra15-druiven uit Peru.

 

 

Voor meer informatie: 
Shrief Fadl
Oppy
Tel: +1 (604) 461-6779
Shrief.Fadl@oppy.com 
www.oppy.com 

Ocean Spray
Tel: +1 (212) 839-0111
TeamOceanSpray@jonesworks.com
https://www.oceanspray.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven