Hoge verwachtingen voor Crimson-druivenoogst in Hex River, Zuid-Afrika

Vanwege de zware regenval van vorige week is de oogstraming voor de regio Orange River met 2 tot 3 mln dozen (4,5 kilo) naar beneden bijgesteld waardoor de totale export van Zuid-Afrikaanse druiven in het seizoen 2020-2021 tussen de 61,7 en 67,1 mln dozen zal bedragen ten opzichte van 66,2 mln dozen vorig jaar.

De oogst in Orange River wordt nu geraamd op 15 tot 16 mln dozen (4,5 kilo). 

Anton Viljoen jr nam in november de rol van voorzitter van SATI over (foto: SATI)

Het vermogen van de Zuid-Afrikaanse druivensector om risico's te absorberen is te danken aan de geografische diversiteit en toont ook dit seizoen weer haar waarde. De South African Table Grape Industry stelt in haar tweede oogstraming dat de middellate en late rassen in de regio's Olifants River, Berg River en Hex River de verliezen zullen compenseren. 

De organisatie garandeert dat telers en exporteurs aan al hun marktverplichtingen zullen kunnen beantwoorden met een product van hoge kwaliteit. 

Hex River hoopt op grotere Crimson oogstHex River Valley 

De bovengrens van de raming voor de regio Hex River is met een miljoen dozen naar boven bijgesteld naar 20,6 - 23 mln dozen. Ongeveer de helft van de druiven die in dit gebied worden geteeld, zijn van het ras Crimson Seedless en de oogst ziet er zeer veelbelovend uit. De pluk van Crimson begint doorgaans volgende week en duurt ongeveer tot week 17. 

Ook in Olifants River verloopt het seizoen voorspoedig en dat is goed nieuws voor deze regio die zeer hard werd geraakt door de recente droogte. De oogstraming voor Olifants River is met ongeveer 200.000 dozen naar boven bijgesteld. 

Druivenboomgaarden buiten Clan William, in de regio Olifants River 

Berg River zal dit seizoen dit de tweede grootste exporteur zijn
De raming voor Berg River blijft onveranderd en komt in de buurt van de raming voor Orange River, waardoor de regio dit jaar de op één na grootste druivenproducent in het land zal zijn.

"De kwaliteit is uitstekend in deze regio's en de weersverwachting voor de komende tijd ziet er gunstig uit."

“De middellate en late rassen in Orange River, en dan met name Autumn Crisp, Arra 15, Sweet Globe, Scarlotta, Sugar Crisp, Crimson Seedless en Red Globe, zullen met de grootste zorg worden verpakt, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit," laat de South African Table Grape Industry in haar tweede oogstraming van het seizoen weten. 

Voor meer informatie: 

Willem Bestbier
CEO: South African Table Grape Industry

Tel: +27 21 863 0366
Email: info@satgi.co.za
https://www.satgi.co.za/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven