Henk Vlaeminck, Van Dijk Foods Belgium

“Vanwege het coronavirus heeft Chili meer druiven naar Europa gestuurd”

Tholen – Na een periode met lage volumes op de druivenmarkt is er momenteel weer genoeg aanbod op de markt. “Een viertal weken geleden waren er weinig witte seedless druiven op de markt, maar vanwege het virus in Azië heeft Chili meer druiven gestuurd naar Europa. De markt van witte seedless druiven is momenteel goed. De prijzen liggen op een mooi niveau en de verkoop loopt vlot. Er zijn niet echt tekorten, maar we kunnen ook niet spreken over een overaanbod”, vertelt Henk Vlaeminck van Van Dijk Foods Belgium.

“Op de markt van rode seedless druiven staat echter wel wat druk. Er is voldoende volume op de markt en de verkoop valt wat tegen. Momenteel zijn Zuid-Afrika, Chili en Peru in productie. De kwaliteit van de druiven uit alle drie de landen is uitstekend. Peru en Zuid-Afrika hebben mooie super dikke druiven in de maten extra large en jumbo. De kwaliteit van de Chileens druiven is ook top, maar de maten vallen dit jaar wat kleiner uit door de droogte waar het land mee te kampen heeft gehad de afgelopen periode. De maat van de Chileens druiven is gemiddeld genomen large”, aldus Henk.

“Naast druiven loopt ook het Spaans aardbeienseizoen zeer goed. Het is enkele weken wat moeilijker geweest, maar de afgelopen weken hebben we erg veel Spaanse aardbeien verkocht”, vervolgt Henk. Binnenkort start ook het Spaans steenfruitseizoen weer bij Van Dijk Foods Belgium. “Ongeveer eind maart/begin april verwachten we de eerste volumes en tot nu toe zien de verwachtingen er zeer positief uit.”

Voor meer informatie:
Henk Vlaeminck
Van Dijk Foods Belgium
Kempenarestraat 50
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32 15 55 65 61
henk@vdfb.be   
www.vandijkfoods.be   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven