"We zijn bezig met de voorbereiding voor het seizoen van komend jaar dat van april tot september loopt. Het is onze bedoeling om het seizoen te verlengen en tot november ramboetan beschikbaar te hebben. We hebben meer dan 140.000 ramboetanbomen die op verschillende hoogtes geplant zijn. Jaarlijks neemt onze teelt en export toe: voor het komende seizoen verwachten we rond de 20% meer fruit dan vorig jaar", vertelt Edilson Hernández, van Prime Tropics.

Edilson licht toe dat er nauwelijks concurrentie is op het moment dat Guatemala op de markt aankomt. "We zijn de eersten die leveren vanuit de regio Mexico - Centraal-Amerika. Ons fruit heeft dankzij zijn kwaliteit zijn positie op de markt behouden. We hebben ons ervoor ingespannen om de beste variëteit te kiezen om onze klanten te voorzien van fruit van goede kwaliteit".

De belangrijkste exportbestemming van Prime Tropics is de VS. "In de afgelopen jaren hebben we onze aanwezigheid in Europa vergroot en ook hebben we een aantal verzendingen naar Canada gedaan. De verwachting is dat de prijzen in het komende seizoen stabiel blijven".

Nieuwe producten in het assortiment

"We ontdekten dat er sprake was van een groeiende internationale vraag naar fingerlimes en besloten deze ook in ons assortiment op te nemen. Momenteel wordt dit fruit voornamelijk in Australië en de Verenigde Staten geteeld. Wij zijn de eersten in Centraal-Amerika die fingerlimes aanbieden en we beschikken over 15.000 bomen", vertelt Edilson.

Een ander nieuw product voor het bedrijf is de Phulae ananas, die vooral in het noorden van Thailand geteeld wordt in de regio Chang Rai. "In vergelijking met de ananas die we gewend zijn, is deze een stuk kleiner. Hij heeft echter meer smaak en is zoeter. Dat wij deze ananas in ons assortiment hebben, is het gevolg van een reis van de eigenaar van Prime Tropics naar Noord-Thailand. Hij werd verliefd op deze lekkere ananas en van daaruit ontstond het idee".

In tegenstelling tot de gewone ananas, kan dit fruit in zijn geheel gegeten worden. "Het hart van de ananas is zo zacht dat het ook eetbaar is. Het is een ananas met een intens aroma". Het bedrijf verwacht dit fruit in Europa en in de VS af te gaan zetten en biedt ananassen aan met een gewicht van tussen de 250 en 500 gram.

 

Meer informatie:
Edilson Hernández
Prime Tropics
Guatemala
T. (502) 57000052
E: info@primetropics.com 
www.primetropics.com