"In Italië wordt het huidige granaatappelseizoen gekenmerkt door weersomstandigheden die ons niet in staat hebben gesteld om de kwalitatieve en kwantitatieve niveaus te bereiken die we gewend zijn. De locatie in Apulië, dat bekend staat om zijn gunstige klimatologische omstandigheden, heeft gelukkig betere resultaten opgeleverd." Dat zegt Michele De Lisi, manager bij Masseria Fruttirossi dat is gevestigd in Castellaneta Marina, in de provincie Taranto.

De producten die op de markt worden gebracht door Masseria Fruttirossi, onder het nieuwe merk Lome Super Fruit, staan garant voor goede kwaliteit, zozeer zelfs dat het bedrijf de afgelopen maanden overspoeld is met orders.

"Na de gebruikelijke problemen op de markt in november met de daaruit voortvloeiende onstabiele prijzen als gevolg van de versnippering van het aanbod, zien we nu een fase van grotere belangstelling. Dit heeft voornamelijk te maken met de vermindering van de hoeveelheid fruit die beschikbaar is in een markt met toenemende vraag vanwege de naderende feestdagen", vervolgt de manager.

"Dankzij de hoge bewaarcapaciteit in het fruit (meer dan 7000 m²) van de nieuwste generatie, waarvan 3500 vierkante meter met gecontroleerde atmosfeer, zal Masseria Fruttirossi de Italiaanse granaatappelen voor een langere periode blijven afzetten".

Met meer dan 250 hectare aan granaatappelen heeft het Apulische bedrijf het kenmerk van een zeer korte toeleveringsketen, omdat de verwerkings- en conserveringsfaciliteiten direct toegang geven tot de boomgaard. "Op deze manier worden alle verschillende fasen, van agronomisch management in het veld tot het conserveren, verpakken en verwerken van het fruit, beheerd door een wijdverspreide interne organisatie. Daarmee kunnen we homogeniteit van productie en hoge kwaliteitsnormen garanderen, met volledige traceerbaarheid", legt De Lisi uit.

Met hetzelfde enthousiasme en professionaliteit gaat de productie en handel van granaatappelsappen verder met de innovatieve HPP-behandeling (hogedrukbehandeling), gericht op het behoud van de buitengewoon heilzame eigenschappen van het sap. Dit wordt aangeboden als verse sap maar met een houdbaarheid van meer dan 60 dagen in de koude keten, geflankeerd door de klassieke lijn: gepasteuriseerd sap, niet geconcentreerd (NFC), van 100% granaatappel zonder toegevoegde suiker.

 

 

"Het einde van het jaar nadert en we kunnen zeer tevreden zijn over de afzet. Het verse fruit wordt rechtstreeks vanuit onze faciliteiten naar de verschillende intermediaire markten en ketens gebracht", besluit De Lisi.

Contact:
Masseria Fruttirossi - Lome Super Fruit 
C.da Terzo Dieci snc 
74011 Castellaneta - Taranto - Italië
Tel: (+39) 099 9647688 
Email: info@lomesuperfruit.com
Web: lomesuperfruit.com