Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nuttig gebruik van klasse twee keus avocado's

Nieuw: avocado-ijs

Honderden kilo's Australische avocado's met 'schoonheidsfoutjes' zullen verwerkt worden tot zuivelvrij ijs dat vanaf volgende week te koop is in de stad Perth.  

Het nieuwe bedrijf Gelavo werd door twee voedingstechnologen, Andrew Tilley en Anthea Rodoreda, opgericht in het kader van 'Curtin Accelerate ', een tien weken durend project voor het introduceren van een nieuw initiatief. 

Rodoreda legt uit dat de snelle groei van de avocadosector in West-Australiƫ tot gevolg heeft dat er ook meer tweede keus fruit beschikbaar is. Tilley laat weten dat de goede kwaliteit Hass avocado's die gebruikt worden om het ijs te maken, afgekeurd zijn omdat ze niet de juiste maat of vorm of beschadigingen op de schil hebben.

Gelavo denkt het eerste jaar ongeveer een ton tweede keus avocado's nodig te hebben maar dit aantal zal in de toekomst naar verwachting verder groeien. "We streven ernaar verspilling te voorkomen en tegelijk een goed bewerkt plantaardig product aan het zuivelvrije segment toe te kunnen voegen voor mensen die lijden aan allergieĆ«n of intoleranties." 

Volgens thewest.com.au bestaat de ijsbereiding voor 22% tot 25% uit avocado, voor 16% uit suiker en voor de rest uit water, canola-olie en limessap om verkleuring te voorkomen.

Publicatiedatum: