Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keith-mango's populair in China

De unieke geografische locatie van Panzhihua, Sichuan zorgt voor uitstekende omstandigheden voor de mangoteelt. De mango's worden in grote hoeveelheden geoogst aan het einde van het seizoen. Ze zijn zodoende nog steeds op de markt beschikbaar als het aanbod aan mango's uit Guangxi, Hainan, Myanmar, Vietnam en India al is verdwenen. De mango's uit Panzhihua komen tegemoet aan de vraag naar deze fruitsoort, die met de dag sterker wordt. Zodoende is het areaal voor de mangoteelt in Panzhihua in de afgelopen jaren voortdurend uitgebreid. "Er is op de markt echter nog steeds sprake van een situatie waarin de vraag een stuk hoger ligt dan het aanbod," zegt Fu Zuhong van Miyi County Fenghui Trade.

"Het mangoseizoen in Panzhihua begon dit jaar in april en liep door tot november. De oogst is iets groter dan vorig jaar, al is de prijs wat minder. De voornaamste reden voor de lagere prijs is het slechte weer in een aantal teeltgebieden in Panzhihua. Ook waren er dit jaar onvoldoende gewasbeschermingsmiddelen beschikbaar. Veel fruit had te maken met schade door schimmels, wat natuurlijk gevolgen had voor de gemiddelde kwaliteit van de mango's."

"We hebben onder gemeenschappelijk beheer een aantal mangoplantages in Panzhihua. De belangrijkste mangorassen die we telen zijn Kate, Guifei, Jinhuang en Jilu. De Keith is veruit het meest populaire mangoras onder Chinezen. Dit komt met name door de relatief grote maten van het fruit en de relatief grote opbrengst per seizoen. We zetten onze mango's af via groothandelaren en supermarkten in grote en middelgrote steden in China. Tegelijkertijd exporteren we ook naar Canada. Verder telen we in Panzhihua loquats, die naar het buitenland exporteren. De loquats van Panzhihua zijn de eerste loquats van het seizoen in China."

"Mango's uit Myanmar en Thailand komen geleidelijk aan op de Chinese markt, als het seizoen van Panzhihua in november op zijn eind loopt. Dit jaar hebben we grootschalige coöperaties opgezet in India. Het Indiase mangoseizoen loopt van maart tot aan september. We combineren luchtvracht met zeevracht om mango's uit India te importeren. Als het volume relatief klein is, gebruiken we alleen luchtvracht. Als het volume daarentegen groot genoeg is, maken we gebruik van zeevracht. De transporttijd hiervan duurt ongeveer een halve maand."

Contact: Fu Zuhong
Bedrijfsnaam: Miyi County Fenghui Trading Co., Ltd.
Telefoon: +86 13980357871 
E-mail: 731827085@qq.com  

Publicatiedatum: