Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lychees uit Madagascar gearriveerd in Zeebrugge

Baltic Klipper, het eerste schip met 7800 pallets met lychees uit Madagascar, is afgelopen weekend in het Belgische Zeebrugge aangekomen. Lastige vaaromstandigheden hebben gemaakt dat er een lichte vertraging was. De lychees zijn nu volop beschikbaar net vóór het einde van het oogst en zijn van topkwaliteit.


Het lycheeseizoen eindigt voor handelaren een beetje somber. Door de onderlinge concurrentie was er een algehele daling van de prijzen. Op de Franse markt was er aan het einde van het seizoen sprake van een prijsdaling van 8 euro naar 4,5 euro. De concurrentie dwong de verwerkende bedrijven het aantal bestellingen te verlagen om zo te voorkomen dat ze wat betreft de marketing van de lychees bij het eerste schip in een moeilijke situatie terecht zouden komen. Daarnaast heeft de gele hesjes-beweging de leveringen aan de verschillende verkooppunten belemmerd en ervoor gezorgd dat consumenten maar met moeite hun inkopen konden doen.

Bron: l’actualité.mg

Publicatiedatum: