Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Diego Oneto, Frutícola Olmos

Peru: "Alleen biologische limes in ons aanbod"

"Het limesseizoen begon goed voor ons, zonder problemen als gevolg van de regen. Hierdoor verloopt de oogst en de bewaring goed met minder schade aan het fruit tijdens de verwerking en het transport. We werken met vaste prijzen gedurende het hele seizoen. Daarom heeft de kerstperiode niet veel invloed op onze afzet. Onze enige zorg is het leveren van hoogwaardige producten en het zo goed mogelijk positioneren van ons Peruaanse merk. 70% van de limes die we telen hebben een diameter van 50 mm of meer", vertelt Diego Oneto, van Frutícola Olmos, gevestigd in Lambayeque, Peru.

Frutícola Olmos is een familiebedrijf dat gewijd is aan citrusteelt en 35 jaar ervaring heeft in deze sector. Het bedrijf teelt zure limes (Tahití en Perzische) en Sutil citroen en is gevestigd in de vallei van Olmos. Diego Oneto: "Mijn vader (Sebastián Oneto) pionierde in de teelt van limes en van daaruit hebben we het areaal jaar op jaar laten groeien".

Het seizoen

Het seizoen begon in oktober en het bedrijf verwacht de markt tot juli 2019 te voorzien van product met leveringen van maximaal 3 containers per week. "We hebben de data een beetje aangepast, omdat de temperaturen elk seizoen anders waren. Ook de data waarop onze klanten om het fruit vroegen, veranderden".

De teler vertelt dat de Verenigde Staten de belangrijkste exportbestemming zijn voor het bedrijf. "We hebben een strategische alliantie met het bedrijf Earth Source Trading. Het idee is om het tekort aan limes in het Mexicaanse en Braziliaanse aanbod vanaf januari tot juni op te vangen. De VS-markt ontvangt de limes traditioneel gezien in dozen van 18 kilo, maar we zijn de verpakking aan het veranderen. Met dozen van 4,5 kilo kunnen we meer kilo's per container verzenden en ook meer kisten per pallet. Op die manier wordt het transport goedkoper en concurrerender. Dit is een grote uitdaging geweest aangezien we een verandering aanbrengen in een jarenlange gewoonte".

"Het is voor ons geen probleem dat er op de markt ook aanbod is vanuit andere landen. We proberen ons te onderscheiden op basis van de kwaliteit en de levensduur van het fruit", vervolgt Diego. Hij is van mening dat de markt compact is en dat de verschillen liggen op het gebied van kwaliteit en leveringstijden. "Wij verzenden op andere momenten dan Mexico, vandaar onze samenwerking met Earth Source Trading".


Biologisch aanbod
Frutícola Olmos teelt alleen biologische limes. "We proberen bij te dragen aan het behoud van het milieu en we zetten ons ervoor in om kunstmatige insecticiden te vermijden. We zouden het fijn vinden als in de nabije toekomst het plastic in supermarkten vervangen zou worden door papieren of stoffen zakken".

Diego legt uit dat Peru een grote diversiteit aan klimaten heeft, waardoor het mogelijk is om in verschillende periodes van het jaar over product te beschikken. "We hebben ieder jaar te maken met het El Niño fenomeen. De variatie zit hem in de intensiteit. Het is belangrijk om over goede wegen en teeltmethoden te beschikken, want tegen de natuur kunnen we niet op".

Voor meer informatie: Diego Oneto
Frutícola Olmos
Perú
T: +51973997051
E: [email protected] 
www.fruticolaolmos.com

Publicatiedatum: