Special jaaroverzicht maart

Vrouwendag, vuurwapens en VBT-cijfers


Op de meteorologische kalender was het voorjaar 1 maart begonnen, maar de venijnig koude staart van de winter blijft nog tot het weekend voelbaar. De straffe oostenwind, die in Nederland de koosnaam 'Russische Beer' kreeg en in Engeland als 'Beast from the East' bekend staat, laat de gevoelstemperatuur tot ver onder het vriespunt dalen. 


Group A. De Witte heeft groothandel Rodiers toegevoegd aan het imperium. Jurgen De Witte, CEO van Group A. De Witte, is zeer blij met de toetreding van Groothandel Rodiers. "Met het team dat aanwezig is, kunnen we nu ook in Limburg een stevige rol van betekenis spelen. Het is onze bedoeling om de sterke punten van beide partijen samen te brengen en daardoor nog meer in te spelen op de wensen van onze klanten."


Sligro Food Group wilde van haar slecht presterende retailtak af. De holdings van Jumbo en Coop zijn bereid deze activiteiten voor 410 miljoen over te nemen. Sligro en Jumbo verwachten bovendien overeenstemming te bereiken over een meerjarig contract waarbij Sligro als preferred partner van La Place zal optreden.


Ondanks de kou waren er vrijdagmiddag toch tientallen relaties aanwezig bij het slaan van de eerste paal van de nieuwe uienverwerkingsfabriek van MSP Onions in Nieuwdorp. Het is dan ook niet zomaar een project, waarbij de jongste generatie Moerdijk de eerste van de maar liefst 1.600 palen sloeg.

Op woensdag 7 maart is in de ochtend een verdachte auto gesignaleerd rondom het pand van de Groot fresh group. Hiervan is meteen melding gemaakt bij de politie. Enige tijd na deze melding heeft de politie vier verdachten aan weten te houden waarbij een vuurwapen is aangetroffen.


In maart was het weer zover: Internationale vrouwendag. Binnen de AGF-sector is het aandeel vrouwen op commerciële en directiefuncties nog altijd beperkt. In ons vakblad Primeur zetten we elke editie een AGF'ster in het zonnetje. Hoe ervaren ze het in deze mannenwereld? Of zijn die verschillen helemaal geen issue? Net als twee jaar terug zetten we een overzicht van quotes van de afgelopen twee jaar op een rij


De zachtfruitcategorie schrijft al jaren groene cijfers. De consumptie blijft stijgen mede door relatieve nieuwkomers als frambozen en bramen. Net als de sector groeit ook het Global Berry Congress. Elk jaar wordt het programma op de schop genomen het enige wat al enkele jaren hetzelfde blijft is de locatie: Rotterdam. Met meer onderwerpen dan andere jaren koos de organisatie voor een programma uit drie pijlers. Verdeeld over drie podia werd de laatste kennis over bewaring, groeiende consumptie en opkomende productielanden gepresenteerd.


De bananen, mango's en avocado's voor Lidl filialen in Nederland en België worden voortaan gerijpt op industrieterrein Moerdijk. "Lidl is hier al 15 jaar actief, dit is een uitbreiding van hun activiteiten", laat Linda de Groot, perswoordvoerder van Havenbedrijf Moerdijk weten. Er zijn een paar kleine bedrijven in de AGF-handel actief in Moerdijk. Lidl is de eerste die grootschalig activiteiten opstart in een nieuwbouwlocatie van 22.500 vierkante meter. Lidl heeft al een distributiecentrum van 175.000 vierkante meter in gebruik voor de non-food activiteiten.


Overlijdensbericht Dick de Mooij (64) van Gebroeders de Mooij Amsterdam Dick heeft vanaf jongs af aan met veel liefde en passie bijna 50 jaar als bestuurder/aandeelhouder in de AGF branche gewerkt. Altijd al voor het familiebedrijf Gebroeders de Mooij Amsterdam B.V.


In 2017 bedroeg de globale productomzet van alle bij het VBT aangesloten veilingen € 944,1 miljoen. Dit betekent een lichte stijging ten opzichte van 2015 (+1,9%) en 2014 (+2,4%). De omzet van alle groenten tezamen was in 2017 vrijwel gelijkaardig aan deze in 2016. Er werd een minieme stijging van minder dan 1% genoteerd. In de fruitsector steeg de omzet in 2017 met 3,6% tegenover 2016.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.