Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lage exportprijzen voor Chinese peren

In verband met een uitbraak van de jizhua-ziekte is de opbrengst van Huangguan-peren in Hebei jaar op jaar met 40% afgenomen. Om dezelfde reden is het volume aan Ya-peren ten opzichte van het vorige seizoen gedaald met 10%. "Omdat de prijzen vrij hoog liggen, is de totale opbrengst aan Ya-peren niet echt veranderd," zegt Qi Lei van Botou Yafeng Fruit.


Perenteelt


Peren in opslag

"De afname in volume heeft de gemiddelde exportprijzen niet verbeterd. De prijzen die door importeurs in Europa en Zuidoost Aziƫ worden gehanteerd zijn verre van ideaal. Net zoals in voorgaande jaren zal het Chinese nieuwjaar de export waarschijnlijk wel stimuleren, maar zullen de exportprijzen niet echt veranderen."


Het teeltbedrijf Botou Yafeng Fruit

"Ons bedrijf beschikt over ongeveer 1.200 hectare aan teeltgrond. 200 hectare is uitsluitend van ons, terwijl de overige 1.000 hectare in gemeenschappelijk bezit is. We hebben een breed assortiment aan peren, zoals Ya-peren, Huangguan-peren en Xin Li 7-peren. 80% van onze peren is afkomstig van onze eigen plantages. Op dit moment exporteren we onze peren onder onze eigen merken Boyang en Yafeng. Via de haven van Tianjin komen de peren in landen in Europa en Amerika terecht, zoals de VS, Canada en Nederland. Ook exporteren we naar ZuidOoost-Aziƫ," zegt Qi Lei tot slot.

Botou Yafeng Fruit is aanwezig op Fruit Logistica in Berlijn.

Qi Lei
Botou Yafeng Fruit Co., Ltd.
Phone: +86 158 3189 9900 
Publicatiedatum: