Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tot half april

Inmiddels 181.396 ton op de teller voor Indiase druivenexport

India heeft tot 15 april in totaal 181.396 ton druiven geëxporteerd, waarvan 131.421 ton naar de VS en de Europese Unie en de resterende 50.195 ton naar verschillende andere landen. Normaal gesproken varieert de export naar de VS en de Europese Unie van 90.000 tot 100.000 ton. Dit jaar heeft de export naar deze regio's het gemiddelde met 31.000 ton overschreden, ondanks de oorlog tussen Israël en Palestina, waardoor een omweg via Afrika noodzakelijk was voor zendingen en de transportkosten stegen. De belangrijkste bestemming voor deze zendingen is Nederland, dat als draaischijf dient voor verdere distributie in Europa.

Daarentegen is de export naar Canada afgenomen, met slechts 15 verscheepte containers in vergelijking met de gebruikelijke 60 tot 70 containers. De exportprijzen voor druiven schommelden tussen de 40 en 50 roepies (€ 0,45 - € 0,56) per kg, escaleerden naar 60 tot 65 roepies per kg halverwege het seizoen en bereikten een piek van 90 tot 110 roepies per kg voor premium kwaliteit tegen het einde van het seizoen. Ondanks het potentieel voor hoge opbrengsten in regio's zoals Solapur en Narayangaon, heeft regen de kwaliteit van de druiven aangetast. Shivaji Pawar, voorzitter van de Maharashtra State Grape Growers' Association, merkte op dat de uitdagingen van het seizoen, waaronder de sluiting van het Rode Zee-verkeer en de seizoensgebonden regens, de export hebben beïnvloed. Hij blijft echter optimistisch over het bereiken van record exportniveaus met ononderbroken transport.

Punekarnews.in meldt dat in het seizoen 2023-24 (november-april) alleen al het district Nashik ongeveer 157.000 ton druiven exporteerde, wat een lichte stijging van 2% betekent ten opzichte van de 153.000 ton van het vorige seizoen, ondanks de slechte weersomstandigheden die het gewas beïnvloedden. Het departement land- en tuinbouw van Nashik meldde dat van de totale export 118.000 ton naar Europese landen ging, terwijl de resterende 39.000 ton naar niet-Europese bestemmingen ging.

Bron: timesofindia.indiatimes.com

Publicatiedatum: