Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Motie over vrijstellingen middelen voor kersenteelt met grote meerderheid aangenomen

Vrijdagochtend 26 april heeft de Tweede Kamer gestemd over een motie van de BoerBurgerBeweging (BBB), mede ondertekend door SGP, ChristenUnie, VVD, Forum voor Democratie, JA21 en CDA, waarin zij minister Piet Adema oproept om vrijstellingen te verlenen voor het gebruik van Tracer en Exirel in de kersenteelt, zo schrijft NFO.

Beide middelen zijn noodzakelijk voor de kersenoogst. De motie is met een grote meerderheid aangenomen. In zijn reactie gaf de minister aan dat hij begrijpt dat hij snel tot een besluit moet komen maar dat hij daarvoor nog enig overleg nodig heeft. De minister onderstreepte dat fruittelers goed bezig zijn: er wordt geïnvesteerd in moderne technieken én de naleving van voorschriften is sterk verbeterd.

Ron Mulders, voorzitter van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO): "Ik ben blij met de reactie van de minister. Hij ziet het belang van onze teelten én hij waardeert de ontwikkelingen die hij in onze fraaie sector ziet. Zijn reactie stimuleert ons om verder te investeren in innovatie." Hij zegt er alle vertrouwen in te hebben dat de minister de motie vlot en verstandig gaat uitvoeren.

Het standpunt van de minister moet er snel zijn; mevrouw Caroline van der Plas heeft de minister indringend gevraagd om de kamer uiterlijk 3 mei een brief met zijn besluit te sturen.

Foto's van X Caroline van der Plas

Bron: NFO

Publicatiedatum: