Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Turkije en Polen zijn eerder dan gebruikelijk gestopt met appelexport naar India"

De appelprijzen zijn aanzienlijk gedaald in India. "De appelmarkt in India staat voor uitdagingen. De appelen zijn van gemiddelde kwaliteit en de vraag is ondermaats", zegt Prashant Gidwani, directeur bij Fresh Fruit Alliances.

De import van appelen uit Polen en Turkije is vroegtijdig gestopt. Gidwani denkt dat dit komt door de langere transittijd, aangezien de schepen nu via Kaap De Goede Hoop moeten varen. "Maar de import van appelen uit landen op het zuidelijk halfrond, zoals Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland, loopt vlot."

Voor Indiase consumenten is prijs alles. Dit betekent dat de meeste appelimporteurs in India zich puur richten op de laagst mogelijke prijs. Gidwani geeft aan dat dit voor zijn bedrijf anders is: "Hoewel de prijs essentieel is bij de keuze van een herkomst, geven wij bij Fresh Fruit Alliances prioriteit aan topkwaliteit. Onze toewijding aan het leveren van premiumproducten leidt onze keuze, zodat de consument bij elke aankoop van een superieure smaakervaring zou kunnen genieten."

Een voordeel van de lage appelprijzen is volgens Gidwani dat de consumenten de kans krijgen om appelen van hogere kwaliteit te proberen die ze anders niet zouden kopen. "Ze kunnen een breed scala aan appelen uit verschillende landen tegen gunstige prijzen aanschaffen. Zo krijgen ze ook meer variatie in hun consumptiekeuze."

"Ik verwacht ook de komende maanden lage appelprijzen. Dit heeft te maken met de opeenstapeling van voorraden in de koelruimtes en een aanzienlijke hoeveelheid eigen oogst in CA-ruimtes. De lokale oogst is beschikbaar in goede volumes en wordt agressief geprijsd, waarschijnlijk vanwege de verkoopdruk", besluit Gidwani.

Voor meer informatie:
Prashant Gidwani
Fresh Fruit Alliances Pvt. Ltd.
[email protected]
www.freshfruitalliances.com

Publicatiedatum: