Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rheinland-Pfalz: appeloogst lager dan ooit

De fruitteeltbedrijven in Rheinland-Pfalz kunnen dit jaar een appeloogst van slechts 9.500 ton bijeenbrengen, blijkt uit voorlopige berekeningen van het Bureau voor de Statistiek van de deelstaat. Daarmee valt de oogst duidelijk kleiner uit dan de tot nu toe laagste appeloogst ooit uit het jaar 1981 (13.100 ton). De belangrijkste oorzaak is de late vorst in april.

De verwachte oogst bedraagt minder dan één derde van het gemiddelde over de jaren 2011 tot 2016 (30.600 ton). De oogst wordt geraamd op circa 6,8 ton, terwijl het gemiddelde van de afgelopen jaar 21,9 ton bedroeg. Daarmee staat er voor elke inwoner van de deelstaat puur rekenkundig gezien slechts 2,3 kilogram appelen uit lokale teelt ter beschikking. Ter vergelijking: de appelconsumptie per persoon lag in 2015/2016 op 19 kilogram. Appelen worden in de deelstaat op 1.390 hectare geteeld en zijn daarmee de belangrijkste fruitsoort in de deelstaat.
Publicatiedatum: