Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Importstop Indonesië treft Chinese appelen

"Sinds 1 juni 2017 is Indonesië grotendeels gestopt met het importeren van Chinese appelen. In de tweede helft van 2017 heeft de overheid van Indonesië de toegestane importvolumes ten opzichte van die van de eerste helft van het jaar met 80% verminderd. Tegelijkertijd heeft de Indonesische overheid geen importbeperkingen opgelegd voor peren," zegt David Wang, CEO van Haoyuan Agriculture Products Limited.


Appelen van Haoyuan Agriculture Products Limited

"Er is in dit jaar relatief weinig vraag naar appelen op de Chinese markt. Ook is er slechts beperkte vraag vanuit markten in het buitenland. Veel van de vraag is daardoor al vervuld, waardoor er zeer weinig ruimte over is gebleven voor de export van appelen naar het buitenland. Door de trage omzet zijn de exportprijzen voor appelen omlaag gegaan. Bedrijven die afhankelijk zijn van de export van appelen naar Zuidoost-Azië zijn hierdoor in een erg lastige positie beland."


Gelabelde peren

"Omdat India en Indonesië onze belangrijkste exportmarkten zijn, staan we in de huidige situatie onder veel druk. We hadden deze plotselinge verandering in importbeleid van de Indonesische overheid niet verwacht. Onze voorraad voor beide markten staat nu in opslag. We moeten nu wachten op bestellingen vanuit andere markten zoals Europa, maar we hebben daar niet veel klanten. Op dit moment hebben we niet veel aanbod dat tegemoet komt aan de eisen voor voedselveiligheid van de EU, waardoor het exportvolume voor de EU vrij klein is."


Vers geplukte appelen

"De Fuji-appelen bevinden zich qua houdbaarheid nu in hun laatste stadium. Veel bedrijven bieden forse kortingen aan om van hun voorraad af te komen. Sommige bedrijven sturen hun voorraad zelfs zonder vaste prijs naar overzeese klanten. Ze laten deze klanten dan betalen op basis van de uiteindelijke prijs op de lokale markt. Tegelijkertijd rekenen diezelfde klanten ook commissies voor het omzetvolume. Dit leidt samen tot steeds lagere prijzen en tot grote verliezen voor appelexporteurs."


Peren gereed voor export

"We denken dat de handel tussen China en Indonesië niet zal stoppen. Wegens politieke redenen en een handelstekort heeft Indonesië echter strenge regels opgesteld voor de import vanuit China. Op dit moment zijn veel bedrijven extra voorzichtig met de appelen die ze naar Indonesië exporteren. Zowel India als Indonesië zijn voor ons belangrijke markten, dus geven we de handel met deze landen niet op. Hoe de zaken lopen hangt uiteindelijk echter nog steeds af van de inspanningen van de overheden van beide landen."

David Wang CEO 
Haoyuan Agriculture Products Limited
Telephone: +86 531 8793 9199

Publicatiedatum: