Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scheikundeleraar maakt ingrediëntenlabel voor bananen

Ingrediëntenlabels op producten kunnen veel aanleiding geven tot onenigheid, omdat er een stigma rust op ingewikkeld klinkende stoffen. Het lijkt alsof mensen denken dat een vreemde naam het ongezond maakt. De Australische scheikundeleraar James Kennedy wil dit beeld verdrijven. Hij herinnert consumenten eraan dat alles van chemicaliën gemaakt is of het nu in een laboratorium is gebeurd of dat het een natuurlijke stof is die in groenten en fruit zit. 

Om zijn punt te ondersteunen, heeft hij een grafiek gemaakt die de ingrediëntenlijst van natuurlijke producten zoals bananen, citroenen en kersen aantoont. 

Bron: businessinsider.nl
Publicatiedatum: