Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Marc Schulz, SFI Rotterdam:

"Azië jaarlijkse grotere concurrent bij import Chileens fruit"

Tholen - Europese importeurs krijgen bij de inkoop van Chileens fruit meer en meer concurrentie van Aziatische afnemers. "Dat begon zeven jaar geleden met kersen en elk jaar is er wel een fruitsoort bijgekomen. Ook met blauwe bessen is Aziƫ een grote concurrent. Als wij niet de prijs betalen, gaat een fors aandeel van het volume die kant op", vertelt Jan Marc Schulz van SFI Rotterdam.



Voor het Chileense steenfruit is het niet anders. "Aziƫ was dit seizoen sterk aan de markt voor Chileense nectarines. Ook zijn er weinig perziken deze kant opgekomen. Het pruimenseizoen loopt nog wel door tot Pasen. We zitten momenteel in de Angelino-pruimen. De volumes vanuit Chili zijn dit jaar prima, alleen is het fruit erg kleinvallend. Het seizoen loopt wel twee weken voor op andere jaren. Ik verwacht dat het seizoen tot een goed einde komt", vertelt de importeur.

Het Chileense druivenseizoen blijft tot op heden achter bij de verwachtingen. "Er zijn grote volumes witte druiven uit India op de markt en dat maakt de afzet er niet eenvoudiger op", besluit Jan Marc.

Voor meer informatie:
Jan Marc Schulz
SFI Rotterdam
Marconistraat 31
3029 AG Rotterdam
jmschulz@sfifruit.com
www.sfifruit.com