Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frans Buijsrogge: stemming bij telers is enorm

"Goede perenmarkt, maar de afzet moet er wel in blijven"

Tholen - De perenmarkt is op een spannend punt beland. "We hebben dit jaar een sterk begin gehad in de Conference-peren met afzet van alle kanten. De Europese retail heeft even aan deze prijsexplosie moeten wennen, want het waren toch even andere prijzen dan ze in december gewend waren. Nu is het even spannend of ze deze prijsstijging naar hun klanten kunnen doorberekenen", vertelt Frans Buijsrogge van het gelijknamige fruitteelt- , koel- en handelsbedrijf uit Goes.

"De stemming bij de telers is enorm. Zij zien het dit jaar een keer gebeuren en blijven boven de markt vragen. De grote vraag is of er voldoende aanbod geruimd wordt en of het aanbod straks niet te groot wordt. Het ziet er gunstig uit op de perenmarkt, maar we moeten wel blijven afzetten. In mei/juni vallen er een hoop partijen af en hebben afnemers immers een alternatief in Zuid-Europa", vertelt Frans.

"De kwaliteit van de peren is over het algemeen goed. Iedereen heeft de kans gehad om mindere partijen af te zetten. Ook het Lukassen-seizoen is redelijk goed afgelopen en we krijgen nog een staartje van het Doyenné du Comice-seizoen", vervolgt hij. "Ook de appelmarkt is een stuk beter dan vorig jaar. Voor goede Elstar kun je goed geld krijgen, maar je moet wel je afzetkanalen in de retail hebben die bereid zijn dat te betalen. Ook de Jonagold-markt heeft me verrast. Vorig jaar moest je smeken om ze kwijt te kunnen, nu hebben we in het begin al betere prijzen. Ik had meer druk van de Poolse appelen verwacht. Het zijn geen luxe prijzen, maar het gaat nog enigszins."

Voor meer informatie:
Frans Buijsrogge
Buijsrogge Fruit
's-Gravenpolderseweg 118
4462 RA Goes
Tel: 06 55 801980
fransbuijsrogge@zeelandnet.nl