Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
David Casoni, Corsica Comptoir
Sinaasappelen uit Corsica: een klasse apart
Hoewel David Casoni, directeur van Corsica Comptoir, zijn Corsicaanse sinaasappelen pas een jaar levert, is hij nu al blij met zijn keuze. Casoni beperkt zich nu tot dit ene ras en laat rassen als Washington Navel en Salustiana achter zich, omdat deze naar zijn zeggen 'commercieel minder interessant zijn'.
De Corsicaanse sinaasappel onderscheidt zich door zijn uitstekende kwaliteit die hij dankt aan het optimale klimaat op het eiland. "De sinaasappelen beschikken over dezelfde eigenschappen als onze BGA-clementines, die een zoetzure smaak hebben," vervolgt Casoni. Opvallend is ook dat de sinaasappelen met de hand worden geplukt, wat aansluit bij de keuze van het bedrijf om duurzame en milieubewuste tuinbouwmethoden toe te passen.
Momenteel levert Casoni aan grote retailers in Frankrijk en de sinaasappelen staan in heel het land bekend om hun goede kwaliteit. In de nabije toekomst hoopt Casoni de handel uit te breiden naar Duitsland, Belgiƫ en Nederland. "In de zomermaanden bezoeken veel toeristen uit deze landen ons eiland en ik denk dat zij graag fruit eten dat afkomstig is van hun favoriete vakantiebestemming."