Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Met verscherpte controles Braziliaanse limes zijn we hard op weg om de industrie kapot te maken”

Tholen - De verscherpte controles bij de keuring van Braziliaanse limes loopt volgens Hollandse importeurs de spuigaten uit. Het betreft hier verscherpte controles vanwege het vermoeden van Citruskanker en Elsenoe schimmelsoorten.

"Nederland voert hier de boventoon als het beste jongetje van de klas met 65% van alle afkeur en vastleggingen", vertelt een importeur. "We zijn nu hard op weg om deze industrie kapot te maken omdat er niet gekeurd wordt op percentages die gevonden worden, maar er worden ook volledige containers geblokkeerd op een constatering / vermoeden gevonden op één vrucht. Dit is toch te gek voor woorden!"

"Als reactie zijn er nu verscherpte controles en vastlegging van GGN op export door de Braziliaanse autoriteiten. Dat het hier om 'problemen' gaat die niet de gezondheid in het gedrang brengt blijkt wel uit het feit dat buiten de EU dit geen probleem is. Buiten de financiële schade voor importeurs en exporteurs zijn nu ook de inkomens van de allerarmsten in het gedrang, omdat er niet gewerkt kan worden en er derhalve geen inkomen binnenkomt."

"Als geheel zetten wij ons als Europeanen te kakken met dit soort gedrag en regelgeving. Het wordt tijd dat we eens op een duidelijke en no-nonsense mentaliteit hiermee omgaan in plaats van ons gedrag als schoolmeester. Alle begrip als we hier over gezondheidsrisico's praten, maar dan weet ik ook nog wel een paar veel grotere risico's", besluit de importeur.