Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zweer van Aalsburg, FruitMasters:

"Gezien de voorraden zou perenprijs nog verder kunnen stijgen"

Tholen - De perenmarkt zit behoorlijk in de lift. "Tot december was er veel druk op de markt, voornamelijk door de grote Belgische aanvoer. Inmiddels lopen we voor op vorig jaar met de verkoop van Doyenné du Comice, Lukassen en Conference-peren. Dat resulteert in prijzen voor Conference-peren die in december nog op een niveau rond de 45 cent lagen voor ongesorteerd product, tot een prijsniveau van 55-60 cent nu al naar gelang kwaliteit", vertelt Zweer van Aalsburg van FruitMasters. De afzet is vrij breed, waarbij de export van de Comice vooral gericht is op Italië, Lukassen vooral op de Scandinavische markt en de Conference wereldwijd wordt geëxporteerd. Gezien de beschikbare voorraden, zou de prijs verder moeten kunnen stijgen."



Appelen
"Ook de appelmarkt begint op gang te komen. In totaliteit lopen we maar liefst 1,5 miljoen kg voor ten opzichte van vorig jaar met de Elstar bij FruitMasters. Ook met de rassen als Boskoop en Golden lopen we voor en zullen we sneller van de markt zijn en dat biedt ruimte voor de overige rassen. Ook Kanzi hebben we al meer kg verkocht dan vorig jaar. De kwaliteit en smaak van de appelen is perfect, waardoor we meer herhaling aankoop zien. Ook zien we door de kou in Europa dat groenten beperkt beschikbaar zijn, waardoor retail meer actie met appelen plant en de voorraden nog sneller slinken. Rassen als Red Prince en Kanzi gaan op moment ook naar verre bestemmingen, maar voor het overige deel zijn we met appelen voornamelijk afhankelijk van de binnenlandse markt. Door de perfecte kwaliteit en kleur komen er weinig appelen beschikbaar voor de verwerkende industrie. Ook deze prijzen vertonen een stijgende lijn, deze gaan naar een niveau tussen de 13-15 cent voor de industrie en 18-22 cent voor de schilappels."

Voor meer informatie:
Zweer van Aalsburg
FruitMasters
Deilseweg 7
Postbus 222
4190 CE Geldermalsen
Tel: 0345 578 808
www.fruitmastersholland.nl