Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse bloedsinaasappel exporteur richt zich op China

"We hebben veel belangstelling voor de Chinese markt ondanks de problemen met de strenge fytosanitaire protocollen. In november hebben we bezoek gehad van een Chinese delegatie, waaruit bleek dat onze bloedsinaasappelen in de smaak vielen. We zijn nu klaar voor de volgende stap," vertelt Pascal Altieri van Alitieri Giacomo & Figlio. 



Het bedrijf heeft al ervaring met de buitenlandse export van citrus. Giacomo Altieri legt uit dat zijn bedrijf als eerste Moro sinaasappelen naar de Verenigde Staten exporteerde. Inmiddels teelt Altieri meerdere rassen. De situatie was destijds wel gunstiger dan nu met minder telers en grotere beschikbare volumes.



"De tachtiger jaren waren een 'gouden tijdperk' dankzij de economische en technologische ontwikkelingen. Ons bedrijf exporteerde als eerste druiven en sinaasappelen naar de Verenigde Staten. We hebben de Amerikaanse markt veroverd met onze sinaasappelen, mandarijnen en citroenen."


Gedurende een periode van 40 jaar is de familie er in geslaagd om zijn passie voor de citrusteelt te vertalen naar een goedlopend bedrijf. Vandaag de dag bezit Altieri een areaal van 50 hectare, waarop sinaasappelrassen zoals Tarocco, Lempso en mandarijnen geproduceerd worden.


In de loop der jaren hebben Giacomo en zijn zoon Pascal inzicht gekregen in de voorkeuren van de consument en hebben zij hun verkoopkanalen gediversifieerd. Zo is er ook een onlineshop geïntroduceerd: www.fiordarancia.it.



"Eén van onze belangrijkste aandachtspunten is de export met name naar de Verenigde Staten en China," benadrukt Pascal Altieri, (foto).

Druk op play om het interview te beklijken



Altieri Giacomo & Figlio is één van de bedrijven die geselecteerd zijn voor de eerste proefzendingen naar China.

Contact:
Fior d'Arancia - Az. Agricola Altieri Giacomo & Figlio
Via Trento, 10
95046 Palagonia (CT) - Italy
Tel.: (+39) 095 7951561
Cell.: (+39) 335 7167691
Email: info@fiordarancia.it
Web: www.fiordarancia.it


Publicatiedatum: