Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Telers en boycot Rusland zijn leescijferkanonnen

Overzicht bestgelezen artikelen 2016

Tholen - Elk jaar is het weer een verrassing welke artikelen op AGF leescijferkanonnen zijn. Zo is te zien welke onderwerpen nu echt spelen in de sector. Hieronder een overzicht van onze bestgelezen artikelen. Op nummer één staat het artikel over de honderdduizenden kilo's appelen die op het land lagen, klaar om vernietigd te worden. Om de marktprijs stabiel te houden was dit de allerlaatste oplossing. Dit artikel werd 295.652 maal gelezen.



Daarna kwam de voormalige slager die gehakt maakt van groenten met 14.191 kliks. Hij ging met groenten werken om de volgende reden: "Door alle commotie rondom de recente vleesschandalen raakte het bedrijf in een neerwaartse spiraal. Consumenten zijn het vertrouwen in vlees verloren, bang dat ermee is gefoefeld", vertelt Pascal.

Het aantal lezers voor het artikel van de Ravage in de Brabantse glastuinbouw was ook niet mis: ruim 12.000 mensen bekeken dit. Leen van Nieuwenhuijzen is klaar met AH. In een open brief aan Ahold-category manager fruit beschuldigt hij AH ervan dat ze misbruik maken van de naam van telers. Ook dit artikel werd ruim 12.000 maal gelezen. Telers waren trouwens een goed gelezen onderwerp in 2016. Misschien omdat ze de Quote-500 binnenstormden? Of omdat Nederlandse telers de zoete snackpaprika Vitapep en de Piccolo-tomaten in Portugal telen? Deze laatstgenoemde artikelen werden respectievelijk 11.748 keer en 10.236 keer gelezen. Daarna staat er nog een producent in het middelpunt. "173 hectare is het einde nog niet", zei Philip van Antwerpen in een artikel met ruim 10.000 clicks.



Noviteiten doen het goed op AGF. Het artikel over bloemkoolrijst en courgette-spaghetti bij Albert Heijn werd 9739 maal gelezen.



De gestolen pallets citrus van ERP deed veel stof opwaaien. Het ging om 22 pallets sinaasappelen, 3 pallets mandarijnen, 14 pallets citroenen en 4 pallets limes. Ruim 9.600 mensen lazen dit.



De eerste paal voor distributiecentrum Scherpenhuizen had 9177 clicks. Daarna kwam het Rusland-verhaal (8799 clicks) met een oproep van Tony Derwael. "Het wordt veel telers fataal", zei hij in een interview.



Ook de volgende artikelen werden goed gelezen:
The Greenery benoemt Steven Martina als CEO (8699)

"Een pré dat Steven uit de eigen gelederen komt" (8165)

Markthal-kraam Vers van de Teler gesloten (7943)

Uitgeverij Boekhout 20 jaar - Het verhaal van Pieter Boekhout (7884)

Substraatloos en belicht telen in Ikea-teeltsysteem
(7867)

Overlijdensbericht Leen Smits (D-Quality Survey) (7575)

Fotoreportages Fruit Logistica (7300)

Belgische fruittelers op Russische TV  (7134)

Geen vuile handen, wel een smartphone
(6837)

"De vissen hebben ons de nek omgedraaid"
(6549)

De Groentemannen zagen omzet in anderhalf jaar tijd met 25% stijgen 
(6511)