Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"AH maakt misbruik naam telers"

Hoge prijzen en slechte kwaliteit AGF in de winkels, medewerkers zonder enige kennis en een bedroevend lage prijs voor de telers. Leen van Nieuwenhuijzen is er helemaal klaar mee. In een open brief aan Ahold-category manager fruit trekt hij ten strijde.

Geachte heer,

In het verleden heb ik u al meerdere keren gewezen op de schandalige hoge (fruit)prijzen van AH en de regelmatige slechte kwaliteit hiervan. Desondanks gaat u en uw werkgever met dit beleid gewoon door. In Polen barsten de koelcellen letterlijk uit elkaar van het hardfruit wat daar nog in staat van het oogstseizoen 2015. Voor de beste kwaliteit appelen (Jonagold) ontvangen de telers slechts € 0,25 per kilogram. AH vraagt hiervoor in haar supers de ene week € 1,69 en vorige week € 1,49 per kilogram.

Ik maakte de volgende foto's van de AH Bonus folder week 23 van maandag 15 t/m zondag 21 augustus 2016. Zie toegevoegde foto's.

Aanbiedingen.
1. AH Jonge bladslamelange met veldsla of rucola Zak 80 gram van € 1,69 voor € 0,99 x 12,5 = € 12,375 per kilogram. Omgerekend in oude Hollandse guldens is dit Fl. 27,27 per kg en dat is dan ook nog een aanbiedingsprijs.
2. AH Spinazie Zak 300 gram van € 1,29 voor € 0,99 is een Actieprijs van € 3,30 per kilogram, is Fl. 7,27 per kg. Eerder dit jaar had aAH ook al Babyspinazie Zak 100 gram in de aanbieding voor € 1,27 = € 12,70 per kilogram, is Fl. 27,99 per kilo. Alleen al het feit dat ze bij ah de naam van Babyspinazie weten te fantaseren, want er is géén enkele baby die spinazie eet tenzij het uit een potje Olvarit komt.
3. AH Aardappelen Zak van 1 kilo € 1,85 - € 1,95 voor € 0,99 per kilogram, is Fl. 2,18 per kg.
4. AH Zoete puntpaprika's Zak 2 stuks van € 1,79 voor € 0,99 per 2 stuks, is Fl. 1,09 per stuk.

U als boerenzoon – geboren op Goeree Overflakkee zou zich kapot moeten schamen voor dit beleid. Blijkbaar hebt u het lak aan de telers die producten telen. Immers zij ontvangen nog géén fractie van wat jullie hiervoor vragen in de winkel, terwijl deze telers daarbij alle risico's lopen.

Ook zijn jullie bezig om de telers opnieuw achttien (18) gewasbeschermingsmiddelen te verbieden. Wellicht zouden de telers er goed aan doen om eens massaal in opstand te komen tegen de grote supermarktketens waaronder AH. Bijvoorbeeld zo'n actie die de boeren in Frankrijk voeren. Vraag eens aan uw boerenfamilie op Goeree Overflakkee wat zij voor hun producten ontvangen? U kent mij vast nog wel. Ik ben die man waar u uw 06 nummer heeft geblokkeerd, omdat u uw nummer niet had onderdrukt zodat ik geen WhatsApps meer kon toezenden.

AH
AH teelt zelf helemaal niets, dus de naam AH op de verpakking is gewoonweg een naammisbruik van AH. Immers deze producten worden geteeld door telers. Eerder hebben wij samen telefonisch gesproken over de AGF kennis van de AH medewerkers. U hebt toen verteld dat men hiermee bezig was. Helaas moet ik u vertellen, dat het nog steeds bedroevend slecht gesteld is met de AGF kennis van AH supermarkt medewerkers. Sommigen weten nog niet het verschil tussen boontjes en spruitjes.

Leen van Nieuwenhuijzen. (bijna 69 jaar jong, maar nog steeds recht/strijdvaardig)



Update - reactie Albert Heijn

Met enige verbazing hebbenwe de brief van de heer Van Nieuwenhuijzen gelezen. Albert Heijn staataltijd open voor discussie en we geven veelvuldig reactie op vragen over onsbeleid, ook over het onderwerp van deze brief. We gaan echter niet mee in dezevorm van communicatie en leggen deze brief daarom ter kennisname naast ons neer.