Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arnaud Morinet, MGD Groupe

"We blijven groeien met de overname van Prim Select op MIN Toulouse"

Twee jaar na de fusie van PSD en AGRUBAN op de MIN markt van Rungis en de fusie van Montfort et Fils en Charpentier Primeurs op de MIN markt van Nantes, heeft MGD Groupe nu de overname aangekondigd van Prim Select in Toulouse.

Prim Select, een iconisch familiebedrijf van de Grote MIN Markt van Toulouse Occitanie, is ontstaan uit de fusie van Fredfruit en Europrim en is gespecialiseerd in producten uit het Middellandse Zeegebied en de regio Occitanië. Dankzij deze overname kan de groep de bevoorradingsbronnen consolideren en nog dichter bij de opbrengstgrootte van Frankrijk en Europa komen.


Arnaud Morinet

De transactie markeert een cruciale stap in de nationale expansie van de groep, in lijn met de oorspronkelijke strategie. "Het doel van de groep is om synergieën te vinden op het gebied van inkoop door zich dicht bij de teeltgebieden te vestigen, binnen een aantal dynamische nationale markten. We vervoerden al producten uit Nantes en Bretagne, maar nu geeft Prim Select ons ook nog toegang tot AGF-producten uit het Middellandse Zeegebied en Occitanië. Hierdoor kunnen we niet alleen onze klanten een gediversifieerder assortiment aanbieden, maar ook meer producten inkopen."

De overname markeert het begin van een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de groep en Arnaud Morinet is vastbesloten om de vaart erin te houden. "Op dit moment bedraagt de geconsolideerde omzet van de groep € 70 mln en is het doel om binnen drie jaar wat betreft de omzet de grens van € 100 mln te overschrijden."

De genoemde ontwikkelingsdoelen kloppen met de vastberadenheid van MGD Groupe om een onafhankelijke groep te blijven. "De groep is opgericht in 2001 en momenteel is er geen ander kapitaal dan dat van mijn vrouw en mij. Dat is de originaliteit van de groep binnen deze sector. Ondanks onze groei blijven we 100% onafhankelijk en 100% in familiebezit. Dankzij dit gegeven kunnen we bovendien heel reactief zijn in onze besluitvorming."

Voor meer informatie:
Arnaud Morinet
MGD Groupe
[email protected]

Publicatiedatum: