Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert van Ooijen, Van Ooijen Groenten en Fruit:

"Slasoorten dit jaar nog weinig waard, tomatenprijzen de laatste week op z'n retour"

Tholen - Het duurde dit jaar even voor de aardbeienaanvoer op de Belgische veilingen op gang kwam, merkt Robert van Ooijen van Van Ooijen Groenten en Fruit dat dagelijks in de ochtenden koopt op de veilingen BelOrta, REO en Hoogstraten voor klanten op de Nederlandse markt. "Naast de Sonata en Sonsation zien we nu ook meer Elsanta op de markt komen. Prijzen gingen dinsdag rond de 2,75 euro op de klok. Al met al niet wild, maar ook niet slecht. Inmiddels worden er ook wat frambozen geveild, maar dat aanbod is nog heel beperkt."

Het vruchtgroentenseizoen startte een paar weken geleden al op. "Van aubergines staan er inmiddels aardige aantallen. Het prijsniveau ligt rond de drie kwartjes per kilo. Ook van courgettes wordt het aanbod deze week groter. Met groene paprika's zijn we een paar weken in de weer en daar komen nu steeds meer rode en gele paprika's bij. De paprika's waren verleden week nog duur, maar vertonen nu een zakkende lijn. Prijzen van de gele en rode paprika's liggen rond de 1,60 euro. De groene worden nog boven de 2 euro verkocht."

"De komkommers zijn dit seizoen minder gevraagd. Vorig jaar was men in Nederland door de gascrisis terughoudender met het aanplanten van komkommers, waardoor toen de vraag toenam. Dit jaar zijn ze een stuk goedkoper, in Nederland zelfs nog goedkoper dan in Belgiƫ", aldus Robert. "Ook de slasoorten zijn dit jaar weinig waard. Het lijkt of er dit jaar veel slasoorten zijn gezet. De laatste week krabbelen vooral de donkere soorten zoals Lollo Rosso en rode eikenbladsla wat op, maar de rest is niet overweldigend duur en de aanvoer is best groot."

"Het tomatenseizoen begon best aardig, maar is de laatste week op zijn retour. De prijs van de vleestomaten ligt nog net boven de euro. De prijs van trostomaten ligt rond de 90 cent, dus dat is niet om over naar huis te schrijven. De dubbel B's liggen nu voor het eerst onder de euro, waarmee ze voor het eerst ongeveer gelijk zijn aan de enkel B's. Verder zien we dat de vraag naar specailties verder doorzet, maar dat is een trend die al een aantal jaren gaande is."

Het aantal Nederlandse kopers op de Belgische veilingen is volgens de commissionair aardig stabiel. "De Belgische veilingen blijven bepalend op de West-Europese markt. Alle grote handelshuizen kijken 's morgens met een schuin oog naar de klokprijzen in Belgiƫ. Onze kracht is dat we ter plaatse aanwezig zijn en met een extra kwaliteitscontrole ervoor kunnen zorgen dat alles perfect naar de klanten gaat. Feitelijk zijn we een verlengstuk van de Belgische veilingen. Daarmee voorzien we in een behoefte van veel Hollandse AGF-bedrijven."

Voor meer informatie:
Robert van Ooijen
Groenten en fruit import van Ooijen B.V.
Linnenstraat 3
2988 XL Ridderkerk
Veiling: +3215565531
Mobiel: +31651545998
[email protected]
www.vanooijenbv.nl