Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Importprijzen van blauwe bessen sterk gedaald, retailprijzen onveranderd

Argentinië zal het blauwebessenseizoen naar verwachting eind december beëindigen. In Peru is men halverwege het seizoen en Chili heeft de eerste volumes geëxporteerd. Volgens bronnen binnen de sector zijn internationale importeurs en retailers steeds minder bereid om over te schakelen naar marketingstrategieën die zorgen voor een stabiele verkoop van dit fruit.


De importprijzen van blauwe bessen zijn de laatste zes weken aanzienlijk gedaald. De retailprijzen daarentegen zijn onveranderd gebleven. "Europese retailers houden de prijzen hoog terwijl wij lage prijzen ontvangen waardoor het fruit langer dan gebruikelijk opgeslagen wordt," bevestigt een Argentijnse teler.



Eén van de problemen voor Argentinië en Uruguay zijn de lange transittijden. "Het is om deze reden dan ook belangrijk dat het zeevervoer ontwikkeld wordt zodat op de transportkosten bespaard kan worden en de verliezen tot het minimum beperkt blijven. In het gunstigste geval zouden rederijen containers beschikbaar moeten hebben en zouden de transittijden verkort moeten worden zodat er vaker voor zeevracht gekozen zal worden en de concurrentiepositie van de sector verbetert. 



Publicatiedatum: