Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hollandse Elstar stijgt in populariteit

Fruittelers belonen AH Vleuten voor beste Hollandse Elstar

De vestiging van Albert Heijn aan de Hindersteinlaan in Vleuten verkoopt de mooiste kwaliteit Hollandse Elstar. De supermarkt heeft daarom een welverdiende pluim gekregen vanuit het NFO-project Kwaliteitsmonitor. Voor het personeel was er bij de overhandiging van de oorkonde appelgebak. Binnen het NFO-project Kwaliteitsmonitor worden jaarlijks tientallen supermarkten bezocht om te onderzoeken waar de Elstar het mooist in het winkelschap ligt. Ook de Jumbo in Roosendaal scoorde goed in dit onderzoek.



Positieve impuls
Met deze actie wil de NFO een positieve impuls geven aan alle fruitverkopers en -handelaren in Nederland: consumenten moeten overal verse Elstar kunnen kopen.
Onder consumenten groeit de belangstelling voor de herkomst van hun voeding. Het is een trend om mee te doen aan jaarlijkse evenementen zoals de Landelijke Appelplukdag, Boerderijdagen en Kom in de Kas. Supermarkten spelen steeds meer in op deze belangstelling voor Hollandse producten, bijvoorbeeld met Hollandse vlaggetjes in hun advertenties of op productstickers.

Hollandse appel stijgt in populariteit
Consumenten kopen ook steeds vaker producten van eigen bodem. Zo is de Hollandse Elstar onverminderd populair. Was voorheen een op de vier gekochte appels een Hollandse, nu is dat gestegen naar een op drie. Het is precies deze tendens die de NFO wil versterken met deze actie.


Grafiek GroentenFruit Huis: Hollandse Elstar stijgt in populariteit

Bron: NFO Fruit
Publicatiedatum: