Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hamas houdt Israëlische watermeloenimport tegen

Na acht jaar van verbod hadden de Hamasleiders in de Gazastrook besloten het embargo op de watermeloenimport uit Israël in te trekken. Daarmee wilden ze lokale telers stimuleren om hun prijzen te verlagen. Slechts een week later, op maandag 27 juni, kondigde het ministerie van Landbouw van de Gazastrook aan dat de import van watermeloenen uit Israël weer werd gestopt, omdat de opheffing van het verbod z'n vruchten al had afgeworpen en de lokale telers hadden toegestemd hun prijzen tegen het eind van de week te verlagen.

Tahsin al-Saqa, marketingvoorzitter van het ministerie, zei in een verklaring dat de consumentenprijs van watermeloenen verlaagd zou worden van tien sjekel (ongeveer €2,33) per vijf kilogram tot tien sjekel per acht kilogram. Ook liet hij weten dat er de laatste drie dagen 600 ton watermeloenen uit Israël was geïmporteerd.

Voordat het embargo van de Gazastrook op de Israëlische watermeloenimport werd uitgevaardigd, werd er jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 ton watermeloenen geïmporteerd. De lokale productie werd vervolgens in zoverre beter dat het volledig aan de marktvraag tegemoet kon komen. Het areaal dat gebruikt wordt voor de productie van watermeloenen nam echter af van 1.112 acre (vorig jaar) tot 865 acre in 2016.
Publicatiedatum: