Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carlos Enríquez van Vista Alegre:

Ondanks kleinere perenoogst blijft Argentijnse export stijgen

Het huidige perenseizoen in Argentinië wordt gekenmerkt door een sterke afname in productieomvang met een geschatte daling van ongeveer 35%. Dat is grotendeels toe te schrijven aan hagelbuien en een koud voorjaar. Desondanks is de export tot nu toe met een tiende gestegen in vergelijking met het voorgaande seizoen. Deze toegenomen vraag komt voort uit het feit dat het Zuid-Amerikaanse land zich nu ook op andere markten begeeft, zoals India, Vietnam, Indonesië, de Filipijnen en China. Hoewel de Verenigde Staten de belangrijkste exportmarkt blijft voor het Williams ras, meer dan 40% van de totale productie wordt daar immers afgezet, is ook de groei in China in de afgelopen twee seizoenen spectaculair te noemen.


Als we rekening houden met het gegeven dat meer dan de helft van de peren die voor de versmarkt zijn bestemd, worden geëxporteerd, dan zal de openstelling van deze markten bijzonder gunstig uitpakken voor Argentinië. "Van oudsher wordt meer dan 50% van de perenteelt voor verse consumptie gedurende de eerste helft van het jaar geëxporteerd naar markten op het noordelijk halfrond. De overige 50% wordt op de binnenlandse markt verkocht en op de andere Zuid-Amerikaanse markten. Vooral in Brazilië en Peru is de vraag de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid", stelt Carlos Enríquez van Vista Alegre.



"Het noordelijke deel van Patagonië en - in het bijzonder - de valleien die worden geïrrigeerd door de rivieren Negro en Neuquén, beschikken over een optimale bodemgesteldheid en een uitzonderlijk klimaat voor de perenteelt. Dat heeft eraan bijgedragen dat deze peren al meer dan 60 jaar internationale bekendheid genieten.

Dankzij de relatief lage luchtvochtigheidsgraad in deze regio's blijft de schil zeer glad en schoon. Hierdoor kan het gebruik van fungiciden tot een minimum beperkt worden, waarmee de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelenresiduen ook aanzienlijk afneemt. Vanwege deze voordelen gaan steeds meer telers over op biologische teelt, ook omdat dit een hogere prijs oplevert dan conventionele teelt", sluit de woordvoerder af.


Voor meer informatie:
Carlos Enríquez
Vista Alegre
Publicatiedatum: