Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franken Fruit laat nieuwe kersengaard crowdfunden

Het familiebedrijf Franken Fruit uit Bergen op Zoom is een crowdfund-project gestart. Via crowdfunding wil men proberen genoeg financiën bij elkaar te vergaren om in ieder geval een 0,5 ha kersenboomgaard aan te planten en als het goed gaat zelfs tot een oppervlakte van 1 hectare.

Caroline Franken, één van de mede-eigenaars van Franken Fruit over het bijzondere project: " Franken Fruit is begin februari begonnen om er ruchtbaarheid aan te geven via hun FB pagina en de eerste veelbelovende deelnemingen zijn al geregistreerd. Het verloop van de deelnames is ook op hun FB pagina te volgen.
Bij Franken Fruit hebben ze al een kersenboomgaard, die ondertussen reeds 15 jaar oud is en nog in volle productie is.

Bijzonder is dat de kersen worden geplukt door de kopers zelf. Wanneer er een groter areaal kersenboomgaard kan worden gerealiseerd, kunnen meer mensen profiteren van het zelfpluk project. "



In 2012 bezochten we met onze camera ook het bedrijf en maakten er toen de volgende opname:



Bekijk de video die we maakten tijdens ons gesprek over het crowdfund project met Caroline Franken:


Tussen het planten van de jonge laagstam boompjes en de eerste voorzichtige kersenpluk verlopen een paar jaar. Er is voor crowdfunding gekozen omdat financiering van zo'n aanplant veel geld kost. Ook de voorbereiding vraagt al veel geld. Onzichtbaar voor het oog en ondergronds is er op het perceel een watersysteem aangelegd om de jonge boompjes in droge perioden van voldoende vocht te kunnen voorzien en bij nachtvorst wanneer de bomen in de ontluikende knop staan te beschermen tegen vorstschade.

De crowdfundcampagne loopt tot eind maart. Er zijn voor de meest originele deelnames leuke prijzen in het vooruitzicht gesteld met als topper een rondvlucht boven het bedrijf en de stad.

Caroline Franken, in het dagelijks leven piloot op internationale vluchten bij "Martin Air", vliegt de hoofdprijswinnaars in een vlucht boven de stad.

Bekijk de Facebook pagina van "Franken Fruit" waar U alle informatie kunt vinden over het crowdfunding project maar ook veel informatie over het bedrijf zelf en de familieleden, die dit fruitbedrijf in hun "vrije" tijd runnen.
Kijk voor meer informatie op www.frankenfruit.nl.

Publicatiedatum: